Citat:
În prealabil postat de Fani71
"Mai ales relatia conjugala pentru unii devine piatra de poticneala si ajung sa o condamne, tocmai pentru ca o identifica, inexorabil, cu casatoria, uitand ca, in Scriptura, consubstantialitatea naturii umane ni se reveleaza sub o forma nuptiala. "Dragostea dintre barbat si femeie este originara, paradisiaca, data in toata splendoarea sa cu mult inainte de pacat: "iar ei erau goi si nu se rusinau " (Fac. 2, 23-25). In paradis nu gasim calugarul, ci cuplul - afirma Olivier Clement. Cu siguranta, conditia de separatie (de cadere) a tulburat in profunzime relatia dintre barbat si femeie. Si unul, si altul au fost antrenati in jocul personal al eras-ului, in care ei se cauta in mod dureros pentru a se intalni un moment, a se pierde din nou sau a nu se mai intalni niciodata"."
|
Uite, pentru fraza aceasta:
Citat:
Dragostea dintre barbat si femeie este originara, paradisiaca, data in toata splendoarea sa cu mult inainte de pacat
|
nu voi citi articolul!
Stiu ca vrei sa demonstrezi insistent ceva (eu nu prea mi-am batut capul cu acest subiect ca nu m-a prea interesat inainte de a spune Andrei ca orgasmul este gustarea raiului), dar acea fraza CONTAZICE BIBLIA.
In Facere citim ca Adam a "cunoscut-o" pe Eva DUPA pacatul primordial! (prin cap. 4, undeva).
Inainte de pacat nu a existat legatura trupeasca intre ei.
(De altfel este chiar logic.. inainte de pacat nu exista moarte, deci perpetuarea speciei era un nonsens)