Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 12.07.2009, 23:50:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul

"Mai ales relatia conjugala pentru unii devine piatra de poticneala si ajung sa o condamne, tocmai pentru ca o identifica, inexorabil, cu casatoria, uitand ca, in Scriptura, consubstantialitatea naturii umane ni se reveleaza sub o forma nuptiala. "Dragostea dintre barbat si femeie este originara, paradisiaca, data in toata splendoarea sa cu mult inainte de pacat: "iar ei erau goi si nu se rusinau " (Fac. 2, 23-25). In paradis nu gasim calugarul, ci cuplul - afirma Olivier Clement. Cu siguranta, conditia de separatie (de cadere) a tulburat in profunzime relatia dintre barbat si femeie. Si unul, si altul au fost antrenati in jocul personal al eras-ului, in care ei se cauta in mod dureros pentru a se intalni un moment, a se pierde din nou sau a nu se mai intalni niciodata"."
Uite, pentru fraza aceasta:
Citat:
Dragostea dintre barbat si femeie este originara, paradisiaca, data in toata splendoarea sa cu mult inainte de pacat
nu voi citi articolul!

Stiu ca vrei sa demonstrezi insistent ceva (eu nu prea mi-am batut capul cu acest subiect ca nu m-a prea interesat inainte de a spune Andrei ca orgasmul este gustarea raiului), dar acea fraza CONTAZICE BIBLIA.
In Facere citim ca Adam a "cunoscut-o" pe Eva DUPA pacatul primordial! (prin cap. 4, undeva).
Inainte de pacat nu a existat legatura trupeasca intre ei.

(De altfel este chiar logic.. inainte de pacat nu exista moarte, deci perpetuarea speciei era un nonsens)
Reply With Quote