@cristiboss56: am citit cateva dintre postarile lui Ory, nu pe toate (din pacate am mult mai putin timp decat mi-as dori pentru a lucra cu acest forum) si am mai intalnit cateva persoane pe acest formu care sunt femei (sper!) logice si rationale. Totusi nu pot generaliza doar din acestea. iti dau dreptate ca exista si femei rationale, eu consider insa ca majoritatea nu sunt asa si ca aspectul emotional este predominant. Cat despre viteza...
@zaharia_2009: eu am o parere foarte proasta despre psihologi, nu e nevoie sa imi dai citatul nu cred ca imi vei putea indica vreun citat care sa imi schimbe parerea. Tocmai de aceea i-am si dat ca argument la "asa nu". Desigur ca nu neg utilitatea, extrem de limitata, a psihologiei ca stiinta, insa aplicatiile ei practice lasa mult de dorit dupa parerea mea pana in prezent, iar in Romania... nu cred ca mai avem cu ce ne lauda la acest capitol din perioada interbelica (ultimii autori de valoare au fost Mihail Ralea si Alexandru Odobleja).
-E adevarat ca Ap. Pavel spune asta intr-o epistola, dar pentru ce il citezi, care e pozitia pe care vrei sa o argumentezi? (nu ai cum sa ma superi cu un argument, vreau sa invat cat mai multe). Daca pozitia ta este aceea ca de fapt la ceea ce nu ne place se afla lucrurile care nu ne plac la noi insine, in continuare nu sunt de acord. Adu alt argument. Dau dreptate Sf. Ap. pavel dar nu se potriveste ca argument in aceasta discutie.
-defect profesional! argumentul tau este insa putin "oblic", adica nu e exact pe subiect, in sensul ca dovezile stiintifice merg spre a afirma ca femeile au o capacitate si o inteligenta verbala superioara barbatilor, care nu verbalizeaza atat de mult, si nu tocmai pe aspectul pur emotional. Asta datorita faptului ca pe creier, zonele aferente vorbirii sunt relativ clar delimitati, in timp ce cele aferente emotiilor sunt difuze, nu pot fi identificate exact (nici la femei nici la barbati) si ca urmare nu se poate argumenta fix pe emotional.