Citat:
În prealabil postat de anna21
Eu am crezut ca tu te-ai inversunat in a-l sustine pe Andrei cu orgasmul ca gustare a raiului (in fine, tu ai gasit exprimari mai elegante, dar nu-mi vin in minte, doar aceea socanta mi-a amintesc) deoarece iti plac postarile lui, in general.. acum inteleg ca tu chiar crezi acelasi lucru! Sex in rai (gaseste tu cuvintele frumoase, daca vrei). Nu este complet ilogic?
(Adica moarte nu era ca sa fie nevoie de supravietuirea prin urmasi).
Apoi tu treci cu usurinta peste aceasta: "atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni". Aceasta a fost spusa dupa cadere..este parte din pedeapsa femeii.. pana atunci au fost egali si in stare de virtualitate sexuala (cum spui tu).
|
Nu m-am inversunat sa-l sustin pe andrei, am spus niste lucruri care se potriveau cu ce mai spusesem in alte locuri inainte. Poate m-am agatat un pic de formula socanta ca mi se pare corect sa mai spargem putin limbajul de lemn in care ne incorsetam adesea. Este absolut necesar in zilele noastre, altfel muzeul ne paste. Da, imi place tocmai de aia cum scrie andrei, si are talent literar. Cred ca multi nu il inteleg din cauza asta. Multe din afirmatiile lui socante cred ca pot fi citite in sensul asta, de spargere a formulelor. Nu sunt totusi intotdeauna de acord cu el.
Stiu ca 'cresteti si inmultiti-va' are si sens mai inalt, dar si casatoria are si sens mai inalt decat pura unire trupeasca, asta am spus si eu.
Este vorba si de o unire de tip trupesc inainte de cadere, care nu s-a realizat, deci nu stim cum ar fi fost, exista speculatii, doar. Dar ar fi fost o unire fertila.
De ce te socheaza expresia 'sex in rai'? Pentru ca pana la urma consideri sexul ca ceva intrinsec murdar si nedumnezeiesc, pur omenesc, anna, strabate asta din tot ce scrii. Incep si eu ca mihail acu sa te cert ca faci materia rea rad nu esti departe ;-)
""atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni". Aceasta a fost spusa dupa cadere..este parte din pedeapsa femeii.. pana atunci au fost egali si in stare de virtualitate sexuala (cum spui tu)."
spui tu.
Fraza asta se refera la relatiile dintre sexe dupa cadere, insa nu uita ca intre timp a venit Hristos si sensul unirii prin casatorie s-a schimbat si el, este complect intors spre Imparatie, transfigurat de ea, deci cu fata iarasi spre rai. Asta cu stapanirea este depasita de NT. Ca au ramas sechele, este o problema mai mult culturala - sau pur omeneasca.