View Single Post
Vechi 13.07.2009, 10:08:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

mihailt
Nu mai frate Ovidiu [COLOR=red](poi zici frate numai asha ca defapt ma consideri neghina shi pe Domnul il faci mincinos)[/COLOR] Dumnezeul nostru Iisus Hristos cand i s-a despartit Sfantul Sau suflet de Sfantul Sau trup cu Sfantul Sau suflet s-a pogorat la Iad. [COLOR=blue](exact dar Tatal L-a parasit mai devreme, shi nu vrei sa crezi, nu vrei sa recunoshti ca este scris!)[/COLOR]
Asa marturiseste Biserica Ortodoxa. (poi tu concluzionezi altceva decat marturiseshte BOR sau Duhul Sfant prin sf Verginica)
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...area-in-iad-74
"Sufletul indumnezeit se pogoara in iad, ca dupa cum celor de pe pamant a rasarit soarele dreptatii (Maleahi IV, 2.), tot astfel sa straluceasca lumina si celor de sub pamant si care stau in intuneric si in umbra mortii (Luca I, 79; Isaia IX, 2.); ca dupa cum a binevestit pacea celor de pe pamant, slobozenie celor robiti, vedere celor orbi (Isaia LXI, 1; Luca IV, 18.), si celor care au crezut a devenit pricina mantuirii vesnice, iar celor care n-au crezut, mustrare a necredintei, tot astfel si celor din iad. "Pentru ca Lui sa se plece tot genunchiul celor ceresti, celor pamantesti si celor dedesupt"( Filipeni II, 10.). Si astfel a slobozit pe cei legati din veci si iarasi a revenit dintre morti deschizandu-ne calea catre inviere."
In Iad Sfantul sau suflet era unit cu Dumnezeirea sa si asa s-a aratat celor din Iad ca doar altfel cum ar fi slobozit pe cei legati de acolo. [COLOR=blue](Domnule, cand a fost iarashi intreg Dumnezeu inclusiv cu Tatal intru Sine shi El intru Tatal nu mai shtiu eu, dar a fost El shi Duhul doar dupa ce Tatal Il Parasise, iar cand a reintrat intru Tatal shi Tatal intru Sine eu nu shtiu, ca n-am citit, deci habar-n-am dar nu emit ipoteze ca tine shi concluzii presupOZante, pe deductziile mele shi presupunerile mele, desi uneori o fac, acuma nu am nici un element ca sa shtiu presupune ceva sa emit vre-o parere, deci nu shtiu cand anume a reintrata intru Tatal, ma gandesc ca atunci cand s-a suit la Ceruri caci Dovada este Trimiterea Puterii Duhului Sfant peste Apostoli shi ucenici, altfel nu shtiu ce sa zic.)[/COLOR]

Aceasta a fost moartea Dumnezeului nostru Iisus Hristos despartirea spatiala a Sfantului sau suflet de Sfantul sau trup:
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...ea-domnului-72
"Asadar, chiar daca a murit ca om, si chiar daca Sfantul Lui suflet s-a despartit de corpul Lui prea curat, totusi Dumnezeirea nu s-a despartit de cele doua, adica de suflet si de corp, si astfel nici unica ipostasa nu s-a despartit in doua ipostase. Caci corpul si sufletul au avut de la inceput, in acelasi timp, existenta in ipostasa Cuvantului, si cu toate ca in timpul mortii a fost despartit sufletul de trup, totusi fiecare a ramas, avand existanta in unica ipostasa a Cuvantului." [COLOR=red](da, de aici cred ca Hristos a ramas in Duhul dupa moarte, dar Tatal il Parasise, shtiu ca e greu de priceput dar asta cred, Sufletul era despartzit de Trup, iar Lumina pe care o raspandea in Iad era intru Duhul ce a ramas peste El prin Botezul Lui Ioan shi era Desavarshit ca un Dumnezeu inviind din Mormant shi Biruind legaturile Iadului in care erau legatzi draptzii shi protoparintzii Adam shi Eva, pe Care i-a dezlegat shi i-a dus in Rai...)[/COLOR]

Cu privire la zicerea:
"Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul" nu stiu cum se talcuieste si e nevoie sa vad cum invata Sfintii Parinti ca se talcuieste.[COLOR=blue] (Chiar asha sa faci shi sa crezi ce spune Domnul caci nu minte shi nu minte nici cand intreaba "Avva Parinte, pentru ce M-ai parasit?")[/COLOR]

[COLOR=red]deci pana la urma totushi nu recunoshti ci inca sustzii ca e mincinos Domnul in opinia ta... poi de ce Domnule? nu tzi-am aratat ce concluzii ciudate te hazardezi sa emitzi? shi totushi dupa ce tzi-am explicat in loc sa-tzi ceri scuze shi sa te smereshti continui sa aduci argumente shi sa invoci sfintzii parintzi sau altele ca sa te ascunzi dupa ele shi sa nu vezi concluziile domniei tale pe care tzi le-am lovit eu de Piatra ca sa nu zici ca am stat degeaba in discutzie cu tine, shi dumneata in loc sa pleci cu folos shi luminat shi fericit pentru Adevar caci acesta ne va face slobozi, tu continui sa ma faci frate dar defapt sa itzi batzi joc de mine shi de sf Verginica mai ceva... de mine treaca mearga dar aceea este o sfanta shi cine loveshte in sfintzi in Domnul loveshte, caci asha ii ispiteshte Satana ca sa zica mereu "Moisi, omul acela", sau altzii, sau sfintzii parintzi ca sa nu-i mai creada... iar eu am zis Sa crezi pe sfintzii parintzi shi ce se spune in sf Biserica dar sa nu te hazardezi sa tragi concluzii absurde pe seama lor prin care il "dovedeshti" pe Domnul fie ca e mincinos, talhar, ori iata ca mai nou chiar eretic ori diavol... nu e ridicol sa ajungem dupa 2000 de ani de creshtinism mai rau ca shi fariseii deznadajduitzi shi acuzatori ce urlau cu fatzarnicie ca-shi pierd pilele? [/COLOR]

deci pentru ce imi spui mie frate daca tu eshti frate cu nefartatul? pentru ce ma oboseshti daca nici macar nu citeshti corect scriptura, nu crezi ce scrie, nu pricepi ce spun sfintzii, nu vrei sa vezi ce tzi-am aratat din ce ai prezentat dumneata? ai dat citate din scriptura, din sfintzii parintzi shi de la sf Liturghie shi ai concluzionat cu totul surprinzator ca Hrisos a mintzit pe sf Cruce shi Duhul a mintzit prin sf. Verginica shi ca atunci Hristos e talhar iar Domnul e drac...

continuare mai jos