continuare pt Mihailt
poi nu tzi-am dat/lovit eu concluzia ta de Piatra in locul domniei tale? nu tzi-am aratat ca Tatal s-a despartzit de Hristos pe sf. Cruce, iar Domnul a ramas cu Duhul, Hristos shi Duhul cu chip de Porumb care a fost daruit de Tatal prin Botezul lui Ioan celor ce se pocaiau?... deci atunci, pe sf Cruce, Domnul care nu a mintzit a zis intreband: "Avva Parinte, pentru ce m-ai parasit?" o intrebare prin care ne dam seama ca Domnul Hristos marturisea ca este parasit de Tatal, nu de Duhul, ci de Tatal, shi astfel a marturisit dupa cateva minute, clipe sau cat a mai trait pe sf Cruce ca un Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat dar fara Tatal, caci il Parasise Tatal pe Hristos, deci nu o mai da la intors ci crede ca Tatal il parasise pe Domnul Hristos... shi astfel, parasit de Tatal shi-a dat sufletul Sau fara sa se razvrateasca, fara cartire, fara prihana fiind shi fara faradelege shi fara pacat, asha si-a dat sufletul in Minile Tatalui, iar Tatal a primit sufletul Sau caci dupa clipa mortzii marturisim ca a a fost: cu sufletul in iad pentru pacatele noastre, cu talharul care s-a pocait in ultima clipa shi a nadajduit in El in Rai shi cu Trupul in Mormant shi cu Duhul in Mana Tatalui Sau, pe Scaunul Sau, pe scaunul Dreptatzii shi Adeavarului... shi Milostivirii pentru oameni... Dar ca era despartzit de Tatal o dovedeshte shi faptul ca a zis catre Mironositze sa nu se atinga de El dupa inviere caci "inca nu M-am suit la Tatal", deci sa nu se atinga de mort caci asha era scris in lege ca se spurca daca se atinge de mort cineva, deci iata ca shi dupa inviere imi pare ca nu era intru Tatal... shi se socotea pe sine MORT chiar viu fiind shi inviat.
deci trebuie sa faci aceasta diferentza intre momentul in care impreuna cu toate pacatele lui Adam shi a fiilor Sai a stat singur pe sf Cruce doar impreuna cu Duhul Sfant in chip de Porumb caci Tatal Il Parasise, era astfel Miel Neprihanit adus ca jertfa injunghiata pentru pacatele noastre... in fatza lui Dumnezeu, iar in restul timpului nu era Despartzit de Tatal ci in tot Restul Timpului era intru Tatal shi Tatal intru Sine... deci asha a fost, eu asha pricep, a fost Despartzit de Tatal nu din voia Sa, nu Domnul Hristos s-a Despartzit de Tatal ci Tatal s-a Despartzit de Fiul, pentru Savarshirea celei mai mari Taine, pentru noi oamenii, pentru aducerea jertfei nesangeroase de shtergere a pacatelor noastre... caci in locul oamenilor s-a adus drept moarte shi injunghiere, sfanta jertfa, Mielul lui Dumnezeu care a venit sa ridice Pacatele Lumii... deci iata cum sangele Mielului a sfintzit sfanta Cruce data lui Dumnezeu de catre oamenii pacatoshi shi a devenit ea Arma de temut in contra diavolului... caci pe ea este Sangele Sfant al Domnului.
Deci te rog sa pricepi ca ceea ce vorbeshte Domnul nu este vrajeala sau speculatzie sau piliojoqqqzoophiea sau ce shtiu eu ce pricepe fiecare, ci este Adeavarul, deci S-a Despartzit Tatal de Fiul, l-a Parasit, din motive Tainice, (eu nu le shtiu)... dar sigur este ca in acele Momente L-a Parasit, iar Sigur este apoi ca s-a Suit la Dreapa Tatalui dupa Invierea din Mortzi... deci Momentul exact cand iarashi este intru Tatal shi Tatal intru Sine nu il shtiu, poate imediat dupa moarte, poate abea dupa Inaltzare, nu shtiu exact, ca eu fiind leezyboi nu am citit shi nici n-am auzit, dar cred ca a ajuns intru Tatal la loc ceva mai tarziu, Tatal primindu-L shi nemaiparasindu-L atunci cand Domnul a intrat in Slava Sa pe Care o avea la Tatal... deci fie in momentul in care shi-a dat viatza pentru oile sale, adica atunci cand a grait "Savarshitu-Sa!" shi shi-a dat sufletul Sau... atunci a intrat in Slava Sa sau fireshte dupa Invierea din Mortzi, dupa inaltzarea la Ceruri, dovedind asta de Rusalii prin imbracarea apostolilor cu puterea Duhului Sfant ca este iarashi intru Tatal... caci puterea de Foc Duhovnicesc a Duhului Sfant s-a ashezat sub forma de limbi de foc pe fiecare dintre ucenici shi Apostoli... dandu-le un fel de botez al focului intru Duhul Sfant... ce de la Tatal Purcede... shi a fost Trimis prin Fiul shi pentru rugaciunea Acestuia...
deci ma iarta ca te contrazic ca nu e voie shi nu se face, dar nu te pot lasa sa persishti in orbire, ci iata ca iarashi tzi-am lovit de piatra concluzia nefasta, caci decat sa te poticneshti, mai bine sa n-aiba madularul tau putere, shi sa intri in imparatzie decat sa te dea dracul in intunericul cel mai dinafara unde este frigul shi scarnirea dintzilor...
deci iarta-ma ca iarashi tzi-am raspuns... shi chiar m-am 'niervat :)) vazand cat eshti de tare la cerbice... dar nu te mahni ca eu sunt shi mai tare... shi mai orb... caci elementarul elementarului elementar nu-l am, nu-l vad, nu-l pazesc... shi ma imprashtii pe patimile trupului shi nascocelile visatoreshti ale lacomiei lui maiceva... deci macar bine ca dumneata ai mai citit sau citeshti din sfintzii Parintzi pe cand eu am impresia ca shtiu Adeavarul shi ca n-am nevoie de sfatul altora... deci ma iarta, dar sper sa nu persishti in ratacire, caci ce o sa ne facem noi amandoi, doi fratzi ratacitzi? ce? nu ajunge numai unul? oaia ratacita pentru care Domnul a lasat 99 de dreptzi shi pe care inca nu o poate gasi shi prinde caci nu se lasa prinsa? a taiat-o in muntzi shi nu se lasa adusa 'napoi Acasa.
|