În prealabil postat de ory
Deseori am citit aici despre durerea lui Stelica si nu am stiut cum sa reactionez, mai ales, avand in vedere ca sunt din Galati. Mi-as dori sa-l pot ajuta, dar nu stiu cum, fiindca nu suntem nici noi intr-o perioada buna, din punct de vedere financiar, avand in familie doar un salariu, dar stiu ca pentru iubire nu trebuie sa existe scuze niciodata.
Ce am putea face concret pentru acest om ? Cu toate ca, in faza terminala in care se afla, mai degraba spitalele l-ar secatui de bani si de toate bunurile materiale fara sperante, astfel ramanand si urmasii fara posibilitati de intretinere. Este dureros sa judecam astfel, dar trebuie cumva sa fim si rationali, fiindca, de multe ori,in conditiile in care se vinde totul se prelungeste si chinul. Bine-nteles ca trebuie rezolvata problema durerilor, acestea constituind , pana la urma cea mai urgenta prioritate, iar speranta moare ultima pentru om...
Nu stiu, este cumplit .
Spunea cineva pe-aici de o suma infima de 10 lei stransa din partea fiecaruia, este intr-adevar infima, dar daca oamenii sunt mai multi aceasta se aduna si completeaza ceva de ajutor.
M-am gandit si la posibilitatea de a-l deplasa pe acest om pana la Cluj, citind pe-aici ca ar dori sa mearga dar nu are posibilitati financiare. Eu am masina, dar sotul nu prea are timp, si atunci...? Iar Clujul este tare departe de Galati. Nu stiu ce sa fac si nici nu doresc sa fiu indiferenta, dar cu banii stau chiar prost, daca ar fi sa ofer doar eu o contributie, insa daca eu si altii am da cate 50 de lei sau chiar un milion(rol),un efort suplimentar(nu cred ca ar fi imposibil), dar "de la inima la inima", eu cred ca s-ar strange macar banii pentru deplasarea la Cluj, ca o prioritate imediata. Ce ziceti ?
Este foarte dureros, nici nu doresc sa-mi inchipui, dar probabil familia s-a obisnuit cu durerea si greutatile, luptand de-atata amar de timp si cu repercursiunile accidentului de munca al sotului.
Trebuie sa facem ceva concret si acum, fiindca durerea nu face concesii, mai ales aceasta...
M-am mai gandit si la posibilitatea de-a face ceva pentru familia suferindului, fiind astfel si aceasta secatuita de resurse prin ingrijirea tatalui. Sa facem ceva pentru sotie, pentru copii...eventual donatii haine (noi), obiecte sau alimente folositoare.
Cat despre apropierea de Dumnezeu si cele Sfinte, trebuie sa fie iminenta...
|