Cristina (parca tu spuneai asta), pai nu-ti dai seama ca daca se aplica aceasta regula, la somajul care exista, strainii nu vor avea niciodata sanse sa fie angajati.
Si trebuie tinut si seama de pregatire si ce se vrea pentru acel post. Alegi nationalitatea, varsta, sau pregatirea si experienta necesare pentru postul respectiv?
Sigur ca o doza de nationalism trebuie, dar acum am ajuns la globalizare si liberul drept de sedere, deci drepturile/sansele trebuie sa fie egale pentru toti.
De ce trebuie nationalism in biserica?
Poate pentru a mentine o traditie a slujbei si credintei. In rest nu este asa importanta nationalitatea (pentru aceeasi religie si confesiune).
Si bisericile trebuie sa aibe aceleasi sanse in lume, pentru ca oamenii de o credinta sau alta sa nu traisca in lipsa unei biserici, a preotului ei etc.
Iar biserica unui stat are si un rol social de aparare si sprijinire a crestinilor acelui stat in interior si peste granita.
Sigur ca in mod normal ar putea si trebui ca bisericile de aceeasi confesiune din diverse tari sa colaboreze inclusiv pe plan social. Dar aici nu prea functioneaza lucrurile (inca). Dovada: bisericile si preotii care sunt sub aripa unei mitropolii straine o duc mai rau.
De ce aveti impresia ca scolile din alte tari sunt mai bune, sau copiii mai bine educati? Nu e chiar asa.
Acum nu mai stiu cum e invatamantul nostru, dar generatiile mai vechi sunt f.bine pregatite, mai bine ca altii.
Si nu stiu de ce numai noi cei din est trebuie sa ne adaptam si sa preluam valori (bune sau rele), si ceilalti nu pot prelua de la noi ceva bun?
Prea se traieste (toti, peste tot) cu impresia ca romanii/esticii in general sunt mai prosti si trebuie sa inghita ei tot. Este destul de grav ca se acepta salarii si conditii de mizerie, numai pebtru ca la noi in tara sunt oameni nenorociti, care nu au alte sanse.
Limba romana? Nu exista pentru vestici.
Intr-o vreme plangeam ca nu exista carti reviste straine in tara, acum plang ca nu sunt carti si reviste romanesti in strainatate.
Traducatorii mor de foame...
|