Citat:
Īn prealabil postat de Litanu
Tare va mai datim osteneala sa ridicati in slavi o confesiune religioasa, specifica balcanilor si rusiei (in rest, nu se prea poate vorbi de biserica ortodoxa).
In plus, veniti cu o sumedenie de nascociri. Va pot demonta punct cu npunct tot ce ati spus referitor la repectarea invataturilor lasate de Mantuitorul, Sfintii Apostoli sau Sfintii Parinti. Era corect daca spuneati ca biserica ortodoxa respecta unele din aceste invataturi. In rest, se bazeaza pe adaugiri.
Este usor de demonstrat ca ortodoxia este, de fapt, un amestec de iudaism (vezi anumite ritualuri), paganism (vezi anumite sarbatori si obiceiuri pagane preluate) si crestinism.
In ceea ce priveste adevarul in ortodoxie... as fi mai rezervat in afirmatii. Chiar in pravila bisericeasca am gasit minciuni pe fata.
Daca tot vreti sa aduceti slava cuiva de ce nu incercati sa-L slaviti pe Dumnezeu, prin Domnul Iisus Hristos. EL este singurul care ne poate oferi mantuirea. Bisericile ar trebui sa fie adevarate scoli ale lui Hristos si sa-i aduca slava numai Lui.
|
Tare as vrea sa-mi dai exemple concrete de amestec de iudaism si paganism in BO. Te referi probabil in privinta paganismului la data fixata de BO pentru Nasterea Mantuitorului, care coincidenta sau nu e aceeasi cu data la care paganii serbau cultul Soarelui? Simpla coincidenta. Atunci de ce la data de 25 decembrie [s.v]/6 ianuarie [s.n.], aceeasi stea rasare in Betleem deasupra locului ieslii in care Preasfanta Nascatoaree de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria L-a nascut pe Pruncul ei Preasfant Care avea sa slobozeasca prin Jertfa Sa pe Cruce omenirea de toate pacatele ei? Sau tu nu crezi ca Fecioara Maria e Sfanta, ca mai toti neoprotestantii? Daca nu crezi, atunci, nici nu mai discuta cu mine, paganule !
Iar daca mai insisti sa aduci in discutie subiectul nesfinteniei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, atunci am sa insist si eu pe langa Admin-ul acestui forum ortodox sa-ti dea un ban de mai mare dragul. De ce nu postezi, daca ai atata dragoste de Domnul Iisus Hristos [Isus Hristos in scrierea voastra, a neoprotestantilor, iar numele 'Isus" inseamna pe evreieste 'magar', deci numai prin simpla folosire a acestui nume arata cat il huliti voi, sectantii, pe Domnul si Mantuitorul, pe Care in mod viclean afirmati ca Il iubiti]...De fapt Il urati cu toata fiinta voastra de sectanti, ai caror origini si conducatori 'spirituali' se gasesc pe undeva prin
United States of America, patria tuturor ereziilor posibile si paraposibile, inventate de toti cei ce vor sa se capatuiasca [voi chiar unde credeti ca ajunge zeciuiala pe care o dati, nu in buzunarele escrocilor care se auto-intituleaza 'liderii spirituali ai sectelor" ?
Ba mai mult o huliti si pe Maica Sa si nu vreti sa acceptati ca atunci cand noi, ortodocsii sarutam o icoana, sarutam preinchipuirea Sfantului/Sfintei reprezentate in ea, nu pur si simplu lemnul din care-i facuta, asemenea idolatrilor. Si banuiesc ca asta crezi tu ca-i alt obicei pagan importat de Ortodoxie, asemenea ereticilor iconoclasti de prin sec. VIII.
VAI, CAT TE INSELI, nu numai tu, ci toate adunarile neoprotestante de pe fata pamantului!
Cu riscul de a mi-i ridica in cap pe toti catolicii, protestantii, neo-protestantii si anglicanii, voi continua sa sustin asemenea postari aici pe forum si aceste idei in viata de zi cu zi!