Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de dan73
Prin libera alegere pierde omul nemurirea si nu pentru ca asa randuise Dumnezeu (dupa cum afirmase cineva).
|
asa este, sunt de acord cu tine.
|
Omul nu poate face nimic in starea cazuta in care se afla. Cel mai des vorbesti cu oameni care nici nu banuiesc ca suntem in aceasta stare a fiintei, iar departarea de drumul prescris de biserica, de sfintii parinti este cea care ne face sa devenim si mai rai, aroganti, mindri, si cel mai grav MANIPULATI prin minciuna. Deci despre ce LIBERA ALEGERE poate fi vorba cind noi daca observam atent cam cu ce ne ocupam vedem cum viata ne scutura, ne impinge si ne trage in toate directiile si deseori noi nu suntem mai decit organizme care REACTIONEAZA. Cred ca primul pas catre credinta a ateului este sa realizeze CA SE AFLA IN STAREA DE CADERE, DE ADORMIRE TOTALA, IN CARE ESTE MANIPULAT DE VIATA. Cum a mai spus cineva parca mai sus,... Nu el traieste viata ci viata il traieste pe el
Dilema mea, personala, cea mare in legatura cu Adam si starea Adamica este ca nu inteleg cum de el in starea de constienta superioara, a unui singur Eu unitar care traia in prezent, in Adevar, creat si lasat asa, perfect, de Dumnezeu, a putut fi manipulat de Diavol ca un om deja cazut IN ACELASI MOD IN CARE SUNTEM NOI, PACATOSII, MANIPULATI SI PACALITI ZILNIC DE VIATA DIN JURUL NOSTRU.
Daca stam sa ne gindim pina si cei citiva care sa zicem s-au apropiat de starea Adamica, dupa mintuire nu au mai putut fi atrasi cu nimic si mintiti. Dadeau dracii roata in jurul chiliilor marilor pustnici si ei nimic, nu se lasau dusi cu vorba, cu promisiunile, cu linguselile, si nici la injuraturi nu se simteau jigniti, din smerenie.