View Single Post
Vechi 13.07.2009, 19:56:59
mihnea45
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anastasia2008 Vezi mesajul
Pot sa spun ca daca am avut de ales vreodata in a merge in vacanta la mare sau la munte, am ales marea. Nimic nu ma bucura mai mult decat sa vad marea. Ma fascineaza, ma linisteste. Intr-adevar, de cativa ani, fetele nu se mai rusineaza sa se descopere. Oricat ai vrea sa le ignori, nu se poate. Pe mine, cel putin, ma intristeaza. Nu cred ca e pacat sa faci plaja, atata timp cat iti acoperi partile intime. E un lucru de bun simt.
Marea ofera multe beneficii. Stiu o prietena, al carei copil s-a nascut cu astm. In fiecare vara a dus copilul la mare. Stiu ca acum este mult mai bine.

Baile in mare
Intrarea in apa se face progresiv, dupa o baie de soare de cel putin zece minute. In acest fel, veti evita probleme grave, cum ar fi socul termic sau stopul cardiac. Apoi, in apa, nu se sta, ci se inoata, se fac miscari continue sau se fac exercitiile de recuperare indicate de medic.

Tot in apa, se poate executa automasaj pe intregul corp. Cand marea este mai agitata, actiunea mecanica a valurilor e un masaj binefacator pentru piele si tesuturile subcutanate.

In prima zi, durata unei bai nu va depasi cinci minute, timpul fiind marit zilnic cu alte cinci minute. Copiii mici vor sta mult mai putin; la sfarsitul curei, o baie trebuie sa dureze maximum 15 minute, iar pentru copiii mari, pana la 20 de minute.

Exercitii
1. Plimbari in pas vioi prin apa care depaseste foarte putin nivelul gleznelor.

Efecte: glezne tonifiate, stimularea punctelor de presopunctura de pe talpa, ameliorarea platfusului

2. Pasi contra valurilor, pana ajunge apa la nivelul genunchilor.

Efecte: gambe tonifiate, celulita din zona genunchilor dispare elegant

3. Inaintati in apa si lasati valurile sa se sparga pe coapse, invartiti-va pe toate partile, apoi mergeti
timp de 10 minute prin apa la nivelul soldurilor.

Efecte: cu acest exercitiu ati tonifiat picioarele de jos pana sus, si, bineinteles, celulita e doar o amintire
Reply With Quote