View Single Post
Vechi 14.07.2009, 00:06:10
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mai intai multumesc pentru raspunsuri.
Pe urma la care sfinti militari va referiti voi?
Acum eu vad o problema si de asta am intrebat.
In Biblie zice sa nu ucizi, nu se face diferenta daca amic sau inamic.
Armata inseamna sa te pregatesti si pentru a ucide. Cei ce pleaca pe front trebuie sa si ucida.
Militaria inseamna sa fii dur, neiertator, sa servesti unor interese ne-nobile, la un moment dat.
Daca militarii ar striga toti: nu mai vrem in razboi, vrem pace, daca ar refuza sa mearga pe front, poate s-ar trezi lumea si nu ar mai fi razboaie.
Sfintii la care ma gandesc eu, din scripturi, nu cred ca au ucis.
Mare dreptate ai. Sunt unii care de-a lungul secolelor s-au folosit de religie pentru a promova diverse interese militare, politice, economice. Lumea credintei trebuie sa se tina deoparte de omoratorii de oameni si sa nu-i legitimizeze in nici un fel. Ma intristeaza sa stiu ca in Armata romana exista preoti cu grad. Oameni care sustin ca-l slujesc pe Domnul cu arma in mana! Este infiorator cand ma gandesc. Dumnezeul crestin este un Dumnezeu al iubirii de oameni si care ne invata sa ne iubim chiar si dusmanii. Desigur, putini au induhovnicirea necesara pentru a putea face asta, dar a lua o arma in mana inseamna a lucra activ impotriva invataturii lui Dumnezeu, cel putin asa imi pare mie.

Armata este incompatibila cu credinta in Dumnezeu.
Reply With Quote