@Evreulcelales: Ma bucura demersul Dumneavoastra, pe mine una ma nemultumeste profund dorinta unor factori de propaganda pro-semita, cu care altfel nu as avea nimic, de a ignora faptele istorice de pe la noi si de a considera ca poporul nostru e antisemit. am intalnit de mai multe ori aceste remarci, de la oameni neinformati dar "indrumati" catre aceste idei, si orice om, evreu sau crestin, care studiaza o bruma de istorie a acestei tari, poate contrazice cu usurinta aceste ziceri. exista totusi un interes ca ele sa nu fie contrazise, nu stiu care.
Eu una am admiratie fata de poporul evreu, de la care cred ca orice popor ar trebui sa invete, insa dispretuiesc propaganda, de orice natura si a oricarui popor, inclusiv pe cea evreiasca (dar si pe cea americana sau rusa de exemplu), cu intentia de a crea poporului evreu imaginea de martir al istoriei. In istorie multe popoare au trecut prin ocupatii, sclavie, martiriu, nu cred ca rolul acesta ar trebui confiscat de evrei. Din nou mentionez, ca sa se inteleaga bine, ca am o vie admiratie pentru poporul evreu, dar pentru poporul adevarat, nu pentru conducerea lui, care de multe ori nu ii este reprezentativa (la fel cum si conducerea poporului roman din acest moment nu poate fi considerata reprezentativa pentru popor). Eu una nu am intalnit nicaieri in aceasta tara nici o urma de intoleranta fata de evrei.