Citat:
În prealabil postat de cristinamaria
Inteleg si mesajul tau dar cred ca nuanta pe care am vrut eu sa o transmit e putin diferita. Nu cred ca Dumnezeu are nevoie de noi si de iubirea noastra, altfel nu si-ar mai fi autosuficient. Creatia nu s-a produs din necesitate. De asemenea Dumnezeu nu este in stare de inviere, ca el e etern, atemporal si nu cunoaste moartea, si deci nu are de la ce sa invie. De asemenea nu cred ca il insoteste pe om in drumul spre inviere, mai degraba ii da acestuia posibilitati nenumarate si ajutor ca sa ajunga acolo, prin lucrarea lui in om.
Cred ca incercarile noastre de a-l incadra pe Dumnezeu in definitii omenesti (putem mai degraba spune ce Nu e Dumnezeu decat ce e) sunt sortite esecului. Nu punem bine problema si tot dam pe langa.
|
Doamne-ajuta!
Catafatic sau apofatic, indiferent cum incercam sa-L intuim pe Dumnezeu, pastrand umilinta incercarii noastre de a-L cunoaste in masura in care ni se descopera, cred ca ai comutat pozitiile intre concluzie si argumentatie, adica, ai argumentat cu concluzia.
Subscriu fara rezerve la cele spuse de Costel. (a postat in timp ce iti raspundeam).
Doamne-ajuta!