View Single Post
Vechi 14.07.2009, 14:34:44
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
George, nu este acelasi lucru sa poti sa ai copii si sa nu vrei (desi si aici ar putea exista motive intemeiate: boli genetice sau mintale in familie, sanatate, etc, nu numai egoismul) si sa vrei dar sa nu poti.
Este intotdeauna bine sa te rogi pentru pacatele tale si ale stramosilor.
Dar sunt de acord cu Costel, nu cred ca se poate vorbi de blestem.
Dar calugarii, atunci? Ca ei aleg sa nu aiba copii, sa nu aiba o viata de familie, si numai blestemati nu sunt!
In VT exista ideea asta pentru ca era important sa se inmulteasca poporul ales, si sa se nasca Mesia. Exista ideea asta in lume ca sa 'se pastreze neamul'. Dar in crestinism, nu!
Dumnezeu trimite alte binecuvantari celor fara copii.
Bolile genetice ce sunt nu tot plati ale pacatelor parintilor? Bolile mintale ce sunt nu oameni posedati? Tu spui ca omul care traieste singur ca asa vrea este bine placut lui Dumnezeu dar eu nu te cred.O viata sanatoasa inseamna barbat cu femeie care fac copii.Ce sunt copii daca nu lumina zilelor noastre. Ce spui tu aici cu cresteti si va inmultiti ca nu mai e valabil e o prostie sa ma scuzi. Esti cumva ecumenista? Cand a zis Iisus Hristos MANTUITORUL ca oamenii daca aleg sa nu faca copiii este bine?

Calugarii stim cu totii ca se incadreaza la alta categorie nu despre ei vorbim aici.
Reply With Quote