iti voi relata 2 intamplari reale din viata de zi cu zi a unui om normal, nu sunt pilde , nu sunt citite din vietile sfinmtilor, ( iertare daca te-am obosit cu ceea ce am scris in mes anterior):
despre iubire- cineva o pers oarecare a fost invitata in postul mare la o cabana undeva la munte, cand a juns acolo a constata cu durere ca de fapt acolo se serba ziua cuiva..( deci mancare baututra dans) ce sa faca biata pers?, s-a asezat la masa si nu manca..nu bea..statea si nu stia cum sa se ascunda ca posteste, la un moment dat femeia de langa ea o intreaba: de ce nu mananci? ori postesti?, in prima faza a spus ca nu-i este foame..dar vecina insista, atunci a recunoscut da postesc dar aspus-o usor si in soapta, vecina s-a rusinat si nu a mai vrut sa manace nici ea din bunatatile de pe masa, pers respectiva vazand ce situatie a creat a spus; UITE MANANCA TU SI EU VOI POSTI DAR ZIUA DE AZI DE POST VOI RUGA PE D-ZEU SA O PRIMEASCA JERTFA PT TINE...cand s-a terminat postul femeiea a cautat pe pers respectiva si a spus: IATA CAND AM AJUNS ACASA MI-A FOST RUSINE SA MAI MANCA IN POST DE DULCE M-AM GANDIT CA TU TE-AI JERTFIT PT MNE DESI NU MA CUNOSTEAI SI NU AM MAI PUTUT SA MANAC DE ACEE AAM POSTIT SI EU PANA LA SFARSITUL POSTULUI APOI M-AM SPOVEDIT.. ( frate consider ca acesata intamplare este o adevarta dovada de iuibre fata de aproapele)
acum despre iertare:-o sotie stia ca sotul o inseala, si stiind ziua si momentul cand el era cu femiea, s-a asezat la rugaciune si cu lacrimi ruga pe Maicuta Domnului sa nu-ilase sa pacatuiasca pt ca VOR SUFERI CUMPLIT DUPA CE VOR SAVARSI PACATUL SI MULT VOR PLANGE CAND ISI VOR CONSTIENTIZA FAPTA, si asa s-a rugat si aplns femeiea pana a venit sotul acasa, cand a juns l-a primit cu iubire si l-a intrebat. Nu-i asa ca femeia era imbracata in rosu si a spus asa? si a facut asa?.si i-a spus exact ce a facut el cu ea, speriat sotul a recunoscut si si-a cerut iertare..te intreb oare crezi ca avea puteri sau daruri nemaipomenite sotia inselata??? nu !!!a avut doar atata drgoste incat se ruga pt cei doi sa-i ierte ca sa nu sufere dupa ce vor savarsi pacatul, de aceea a spus ceea ce de fapt nu stia!!!! DAR ERA ADEVARAT nu pt ea ci pt ca MAICA DOMNULUI A VAZUT IUBIREA EI PT SOTUL SAU. asta frate inseamna a ierta cu adevarat si din inima sa ai atata dragoste incat sa iti pui inima pt cel care ti-a gresit. Atunci cand cieva gresete tu sa IERTI nu sa uiti ca de vei uita iti vei aminti dar de vei ierta din inima, se va sterge din minte si din inima ca si cum nu ar fi fost...doamne ajuta
ps. probabil vei spune nu pot sa fac asa.. ncici eu frate nu te mahni nu pot dar incerc macar si rog pa MAICUTA DOMNULUI SA IMI AJUTE SA IUBESC SI SA IERT DIN INIMA
|