View Single Post
Vechi 15.07.2009, 00:39:32
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit in cunostinta de cauza

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Când am spus că ne consideră înapoiați și grosolani m-am referit la modul în care suntem percepuți ca și creștini-ortodoxi.
Dăruind cărțile mele prietenilor din Franța am primit invitația de a face o lansare de carte la Strassburg (sper că am scris corect) dar mi s-a spus că acest gen de poezie pe care o scriu eu (poezie religioasă ) nu are mare căutare acolo.
Să nu crezi că nu mi-ar place să vizitez Franța!!! Sau că nu iubesc limba și literatura franceză care mi-a bucurat tinerețea.
Dar mai mult, iubesc țărișoara mea, amărâtă și rustică.
Poate nu v-ati adresat, in ceea ce priveste cartea dv., cui trebuia, unui mediu literar. In Franta are cautare orice gen de literatura, inclusiv religioasa.
Sau probabil ati primit un refuz elegant (stil specific).

Ca si crestini ortodocsi (romanii, grecii, rusii, armenii, sarbii) sunt foarte bine vazuti, pentru ca pe francezi nu ii intereseaza nicidecum religia omului, ci calitatea lui umana. De Pasti aveam oua din Bucovina si le-am pus pe birou la Universitate. Toata lumea era interesata sa afle despre traditia ortodoxa de la noi. Si nu au considerat-o grosolanie, nici inapoiere. Au pus intrebari cu elan, neobositi.

PS: "Strassburg" nu se scrie asa, nici "ortodoxi", "mi-ar place", sau "mi-a bucurat" (dezacord), dar nu are nicio importanta...
Reply With Quote