Citat:
În prealabil postat de Litanu
[SIZE=3]Ionut, nu duhul mandriei i-a mutat pe unii la alte confesiuni. Noi trebuie sa fim interesati de relatia noastra cu Dumnezeu, nu cu o confesiune. Referitor la apartenenta la o confesiune sau alta, ma consider un om liber. Faptul ca figurez in registrele bisericii adventiste, nu inseamna nimic pentru mine. O data, dupa o discutie cu sotia, chiar mi-am pregatit o cerere prin care solicitam stergerea mea din registrul comuinitatii. Pe mine ma intereseaza sa fiu scris in Cartea Vietii. Apartenenta la o confesiune sau alta nu are nici o valoare in drumul meu spre mantuire. [/SIZE]
[SIZE=3]Ne complicam vietuirea crestina cu fel si fel de partizanate. Putem ramane fiecare acolo unde suntem (daca credem de cuviinta). Important este sa facem voia Domnului.[/SIZE]
[SIZE=3]“Ti s-a aratat, omule, ce este bine , si ce alta cere Domnul de la tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?” (Mica 6:8) [/SIZE]
[SIZE=3]“Dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti.” (spune Domnul Iisus Hristos in Matei 23:23)[/SIZE]
Daca facem voia Domnului, asa cum o cere in Cuvantul Sau, vom fi mantuiti, idiferent de confesiunea din care facem parte. La judecata nu vei fi intrebat daca ai fost ortodox sau protestant.
|
Stiu ce crezi despre confesiunile crestine, am mai citit si in alte postari de ale tale. Imi amintesc ca ai pomenit odata ca obisnuiai sa participi la conferintele Parintelui Galeriu; si eu eram prezent la ele ori de cate ori venea in orasul unde eram atunci. Stii foarte bine ca acest Parinte era ortodox, cunostea printre multe altele ebraica si greaca veche si de multe ori pomenea de asa-zisele Biblii protestante traduse gresit, de greselile lor confesionale pe care nu vor sa le recunoasca. Pai nu se prea poate ca adevarul sa fie diferit la noi si la altii, oricare ar fi acestia.
Dar este parerea ta proprie si personala referitoare la credinta crestina si ti-o respect pentru ca esti liber sa cezi ce vrei. Dumnezeu lucreaza in fiecare dintre noi si nu stim noi cum ne vom gasi la sfarsitul vietii. Insa s-ar putea sa ai o surpriza atunci, pentru ca ai trait ca protestant intr-o tara ortodoxa. Daca erai adventist in Australia, datele ecuatiei ar fi fost cu totul altele.