View Single Post
Vechi 15.07.2009, 11:30:07
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

[quote=Florin-Ionut;153482]de multe ori pomenea de asa-zisele Biblii protestante traduse gresit, de greselile lor confesionale pe care nu vor sa le recunoasca. Pai nu se prea poate ca adevarul sa fie diferit la noi si la altii, oricare ar fi acestia.

Despre traduceri gresite ale Bibliei, nu stiu prea multe. Stiu doar ca martorii lui Iehova au o traducere a lor, care nu-mi pace deloc. La capitolul traduceri gresite se poate incadra, cu usurinta, si traducerea Bartolomeu Anania.

Adevarul este numai unul. De aceea avem Sfanta Scriptura, ca sa cautam Adevarul. Daca avem suspiciuni asupra unei traduceri, putem folosi mai multe, in paralel (inclusiv varianta greceasca originala).

In ceea ce priveste greselile nerecunoscute: sunt intradeva confesiuni care refuza sa-si recunoasca greselile (ex:ortodoxia sau martorii lui Iehova). In biserica pe care o frecventez, spiritul autocritic, sincer, este promovat. Cu toate acestea, avem probleme , in continuare, cu fariseismul sau cu spiritul lumesc. Cine se considera desavarsit (chiar si la nivel de confesiune religioasa) este pe un drum rau.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Insa s-ar putea sa ai o surpriza atunci, pentru ca ai trait ca protestant intr-o tara ortodoxa.
Faptul ca sunt "protestant", este doar o simpla catalogare, mai mult de ordin administrativ. Nu o sa am nici o surpriza pentru acest lucru. Voi avea surprize daca nu vietuiesc ca un bun crestin. Si asta tine de viata mea de zi cu zi, prin care aratam cui ne inchinam de fapt.

Iti imaginezi cumva, ca un om plin de dragoste pentru Dumnezeu si pentru semeni (nu ma refer la mine-dau doar un exemplu) va avea surprize pentru ca a fost protestant intr-o tara cu o popolatie majorita ortodoxa? Crezi ca la judecata va trebui sa ne prezentam cu o adeverinta care sa certifice apartenenta noastra la o anumita confesiuine?