Citat:
În prealabil postat de Litanu
Despre traduceri gresite ale Bibliei, nu stiu prea multe. Stiu doar ca martorii lui Iehova au o traducere a lor, care nu-mi place deloc. La capitolul traduceri gresite se poate incadra, cu usurinta, si traducerea Bartolomeu Anania.
Adevarul este numai unul. De aceea avem Sfanta Scriptura, ca sa cautam Adevarul. Daca avem suspiciuni asupra unei traduceri, putem folosi mai multe, in paralel (inclusiv varianta greceasca originala).
|
Nu stiu cat de gresita e traducerea lui Anania, insa mi-ar placea sa invat greaca veche, tocmai pentru a citi si versiunea originala a NT si traducerea VT in greaca.
Citat:
In ceea ce priveste greselile nerecunoscute: sunt intradeva confesiuni care refuza sa-si recunoasca greselile (ex:ortodoxia sau martorii lui Iehova). In biserica pe care o frecventez, spiritul autocritic, sincer, este promovat. Cu toate acestea, avem probleme , in continuare, cu fariseismul sau cu spiritul lumesc. Cine se considera desavarsit (chiar si la nivel de confesiune religioasa) este pe un drum rau.
|
Stiu ca tu consideri adventistii ca mai aproape de adevar ca si ortodocsii; eu insa sunt de cu totul alta parere. treaba ta, fiecare cu credinta lui.
Si la ortodocsi cine se considera sfant sau desavarsit este vinovat de mandrie, parere de sine si autosuficienta.
Citat:
Faptul ca sunt "protestant", este doar o simpla catalogare, mai mult de ordin administrativ. Nu o sa am nici o surpriza pentru acest lucru. Voi avea surprize daca nu vietuiesc ca un bun crestin. Si asta tine de viata mea de zi cu zi, prin care aratam cui ne inchinam de fapt.
|
Hristos ne va judeca; eu iti doresc sa fii trecut pe prima pagina a Cartii Vietii.
Citat:
Iti imaginezi cumva, ca un om plin de dragoste pentru Dumnezeu si pentru semeni (nu ma refer la mine-dau doar un exemplu) va avea surprize pentru ca a fost protestant intr-o tara cu o popolatie majorita ortodoxa? Crezi ca la judecata va trebui sa ne prezentam cu o adeverinta care sa certifice apartenenta noastra la o anumita confesiuine?
|
Dragostea acopera multime de pacate, clar. Insa ma tem de inselarea celor care refuza Adevarul care, dupa credinta mea, este in Ortodoxie. Nu condamn pe nimeni, doresc mantuirea tuturor, insa mai stiu ca Parintii nostri condamna horatat ereziile si ca Dumnezeu le-a spus Apostolilor, episcopilor si preotilor: cate veti tine pe pamant, tinute vor fi si in Cer.
Mila Domnului peste noi toti.