Subiect: Reverenda
View Single Post
Vechi 15.07.2009, 12:07:13
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu sunt impotriva reverendei, dar sunt cazuri in care doar revenda spune despre cineva ca acela este preot. Mi-as dori ca nu reverenda, barba sa-mi descopere ca cineva este slujitor, ci vorba si fapta sa.
[COLOR=darkred]Nu putem indeparta aspectele vazute ale credintei crestine[/COLOR], interiorizand credinta in fapte si comportament. Cam asa ceva au facut protestantii, care au vazut lipsite de folos multe dintre aspectele ceva fizice ale omului si ale Bisericii.

[COLOR=darkred]Nu haina si barba sunt esentiale, insa acestea dau marturie despre Domnul caruia ii slujim prin viata noastra[/COLOR]. Chiar ma gandeam zilele trecute, vazand un tricou urat al unui oarecare, la faptul ca omul se cam identifica cu ceea ce poarta. Un rocker va purta un cap de mort, ori o formatie cu aspect propriu domeniului, un ecologist va purta numai haine naturale, fara piele, etc, si tot asa. Omul se cam identifica cu ceea ce poarta.

[COLOR=darkred]Calugarul si preotul[/COLOR] (si tot crestinul) dau marturie despre credinta lor, in foarte mare masura prin comportament. Nu este rau a se zice: "Degeaba are reverenda si barba, caci este om rau." Acela macar incearca sa isi duca acea Cruce aleasa, acel martiriu neincetat al reverendei, al hainei negre.

Din pacate, mult prea putini slujitori isi mai poarta reverenda. Multi o vad ca uniforma de serviciu.

Reply With Quote