Ce bine ai spus Fani !...ca nu-ti lipseste nimic "esential " , foarte frumos, prea ne hazardam in dorinte inutile si placeri stupide carora le conferim mult prea multa energie pretioasa, care, de altfel, nu merita.
Uite, sora mea de 28 de ani este pesimista pentru faptul ca a terminat o facultate de drept si nu gaseste de lucru, nu are nimic in afara de acea diploma . Eu o consider pretioasa si ea la fel, insa o cuprinde deseori neputinta cand vede ca nu prea o incalzeste aceasta diploma . Ii spun mereu ca, pe langa diploma se are pe sine, are sanatatea, are atu-ul tineretii, drept pentru care trebuie sa stie sa fie fericita si sa spere, sa-si formeze idealuri, sa iubeasca oricum...Dar, tot pesimista se manifesta. Mereu imi spune :" tu cuceresti oamenii pentru ca ai un statut material, la mine nu se uita nimeni."..Dar nu este adevarat, chiar deloc, in primul rand, am luptat pentru acest statut material, am muncit, am facut sacrificii si , pe ici pe colo, anumite compromisuri psihologice supunandu-ma la medii care nu ma caracterizau .
I-am spus destul de clar ca, cele mai importante cuceriri de-ale mele, cele mai frumoase perioade, cele mai semnificative stari afectife tineresti, le-am dobandit atunci cand tot ceea ce aveam erau mintea si sufletul meu (eram profunda, increzatoare, multumita, cuprinsa de supliciu uneori, creativa si, nu prea ma gandeam la bani )... apoi, experienta si maturitatea le-au metamorfozat in ceea ce sunt in prezent. Singura mea dorinta era sa iubesc , sa merg spre iubire cu trenul, pe jos, cu gandul, nu conta, doar sa iubesc si sa simt, sora mea, insa, doreste sa intampine iubirea cu masina proprie, cu portofelul pus la punct...poate ca este un realism al zilelor noastre, nu stiu, dar prea ne-am pierdut valorile tineretii inocente si pretioase de la sine, poate ca si atitudinea celor din jur ne impun acestea...Este dezastruos !
Avem ochi sa vedem, avem urechi sa auzim, avem atatea simturi, insa mintea este cea care intrupeaza dorintele , mintea ajutata de toate aceste simturi...si nu invers.
Pana la urma, avem structuri bilologice identice, ce ne diferentiaza ? Genetica !, Mintea si intelegerea tuturor lucrurilor prin ea...dar, si influientele din jur, mai ales cele din copilarie...
Imi place sa fac diferenta intre sanatatea trupeasca si mentala si restul...tot ceea ce este dincolo de aceasta reprezinta restul ...Daca reusesc sa fac aceasta diferenta, atunci reusesc sa le armonizez in asa masura incat sa imbrac existenta oricand, in straiele fericirii.
" Fericirea, reprezinta totalitatea problemelor pe care nu le ai "
" Daca realizezi ca ai supravietuit pierderii entuziasmului, atunci ai imbatranit cu adevarat ! "
Last edited by ory; 15.07.2009 at 13:53:22.
|