Citat:
În prealabil postat de Maximus
Va salut pe toti si ma bucur ca am gasit un loc unde se discuta atat de mult despre alte subiecte decat cele lumesti trecatoare!Sper ca toti cautatorii Adevarului sa fie sinceri pt. ca Dumnezeu sa-i poata calauzi spre lumina.
De mai bine de 12 ani cred am avut si eu ocazia sa discut cu adventisti si sincer am ramas f. imperesionat la inceput de credinta lor.Mai apoi dupa multi ani printr-o intamplare i-am reintalnit (o familie) si am reluat discutiile despre credinta.As vrea sa va spun ca de multi ani caut aceasta "carare a Imparatiei Cerurlior" si am avut multe incercari in credinta mea.Adevarul prezentat de "ei" in lumina Bibliei mi s-a parut de cele mai multe ori usor de inteles, simplu, prezentat ca pt. un om de rand, astfel ca orice om sa inteleaga adevarurile simple ale credintei crestine.Am cautat mereu contrargumente in scrierile Sf.Parinti, in diverse carti, DAR am ajuns la concluzia ca cel putin 90% din ce spun este imbatabil de adevarat si am avut taria sa recunosc mie insumi ca ceea ce credeam pana atunci era..gresit si mai ales NEconform cu Scriptura.Am sa revin cu detalii dar cel mai important punct mi s-a parut, desigur Sabatul si Legea Lui Dumnezeu.Daca are cineva argumente care efectiv pot sta in picioare il rog sa le enumere logic si sunt gata sa-l ascult!! Am citit destule pagini de pe acest forum si altele si totusi...:) Va multumesc!
|
Doamne-ajuta!
Draga Maximus, mie mi-a pus biblia in mana un penticostal. Am stat foarte mult de vorba cu el. De aceea cred ca inteleg destul de bine cele ce ai scris. Din pacate pentru cei care frecventeaza aceste secte si culte care s-au desprins crestinism, au un mod superficial de lectura Sfanta Scriptura. Imi pare tare rau de ei pentru ca multi m-au convins ca il iubesc pe Dumnezeu. Dar, nu pot trece de intelesul primar al Sfintei Scripturi. I-as ruga pe toti sa incerce sa adanceasca macar intelesul pildei cu uscarea smochinului. Este relevant pentru situatia lor. Nu inteleg cele sapte taine ale Bisericii, nu vor sa citeasca din Sfintii Parinti, nu vor sa inteleaga iconomia lui Dumnezeu cu moastele lasate tocmai pentru a gira crestinismul ca fiind CALEA, ADEVARUL SI VIATA. Nu vor si, uneori, chiar nu pot.
Mai clar, stau cu Sfanta Scriptura in mana si nu stiu sa explice taina preotiei. Nu reusesc sa vada osmoza dintre cele 7 taine. Refuza sa accepte moastele sfintilor desi dovada mai clara decat aceasta sau cea a Sfintei Euharistii nici ca se poate. Refuza sa admita desi este evidenta coborarea Duhului Sfant in fiecare duminica, la fiecare biserica ortodoxa, in cadrul Sfintei Liturghi. Uite, am o cutiuta cu anafura de acum un aproape 1 an si jumatate si o pastrez ca sa se convinga oricare are dubii ca Duminica, Sfanta Cruce, taina preotiei, taina Euharistiei sunt verificabile pe deplin de oricine. Dar, ce ii impiedica pe ei sa se documenteze ca sa inteleaga care este legatura dintre Sfintii Constatin si Elena, Sfanta Cruce si Sfanta Duminica? Chiar imi pare rau pentru ei dar, de fiecare data cand le aduci dovezi clare ca se inseala parca nu te aud si nu vad.
Draga Maximus, uite cum ti-as propune eu (intr-o perioada, fost ateu convins) sa faci ca sa scapi de marile dubii: cumpara cele 3 volume de Marturii din Tara Fagarasului, citeste-le cu rabdare (sunt foarte subtiri) si o sa intelegi mai multe decat ti-ar explica oricine pe forum. Dupa ce le vei fi citit o sa stii singur in ce directie sa o iei. Nu cunosc pe nimeni, din cei aflati la inceput de drum, care sa le fi citit si sa nu isi fi reconsiderat pozitia fata de Dumnezeu.
Doamne-ajuta!