View Single Post
Vechi 15.07.2009, 16:32:30
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Eu nu urasc ortodoxia. "Urasc" atasamentul fanatic fata de un sistem religios. Este daunator credintei crestine autentice. Face ca oamenii sa devina religiosi (pana la fanatism) si nu crestini adevarati. Dvs., spre exemplu. ati ajuns sa puneti ortodoxia pe picior de egalitate cu Insusi Dumnezeu ("otrodoxia trebuie gustata" si apoi dati un verset care spune "gustati sa vedeti ce bun e Domnul".)

Pana sa intru pe acest forum, aveam o parere destul de buna despre ortodoxie. Dupa unele discutii avute pe forum (in urma carora am fost nevoit sa cercetez unele lucrari), parerea mea s-a schimbat. Am aflat lucruri noi:
- ca ortodoxia o tot da cu Sfintii Parinti dar de fapt face selectie din invataturile Sfintilor Parinti;
- ca in ortodoxie se promoveaza nedevarul (am gasit mai multe minciuni spuse despre alte confesiuni religioase, chiar in pravila bisericeasca). Sau, minciunile gasite in lucrarea unor autori ortodocsi (ex: Ierom. Visarion Moldovan si Bogdan Mateciuc).
- ca ortodoxia o tot da cu sinoadele, dar considera ca fiind eretice unele sinoade (nu stiu pe ce criteriu la categoriseste);
-etc.

Sunt lucruri care nu pot fi trecute cu vederea. In schimb, vin altii si incearca sa-mi bage pe gat titluri inaltatoare precum "biserica, stalpul si temelia adevarului" (desi gasim minciuni chiar si-n pravila bisericeasca).

Printre crestinii ortodocsi sunt multi oameni deosebiti, placuti lui Dumnezeu, care sunt cu mult mai presus decat sistemul religios din care fac parte. Poate sunteti si dvs. dintre acestia.
Vorbiti de ortodoxie de parca ar fi o institutie, sau cum spuneti dumneavoastra, un sistem religios. De parca a fost infiintata de vreun om. A fost infiintata de Dumnezeu Fiul la Pogorarea Sf Duh. Si exista pana in ziua de astazi, si va exista pana la sfarsitul lumii: "Biserica Mea, portile iadului nu o vor birui".

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote