View Single Post
Vechi 15.07.2009, 17:48:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Mă bucur să cunosc o persoană atât de importantă din îndepărtata Franță!
Dorina nu uita nici o clipa ca esti pe Internet, deci atentie! si nu uita ca ceea ce simti tu simt toti cei care i-au raspuns deja. Sa stii ca ai o intuitie foarte buna despre ei.

In ceea ce priveste lista de scriitori listata de ea mie personal care am crescut cu geniul universal inegalabil a clasicilor rusi mi se par fara nici o valoare literara poate doar ca material de lectura pentru metrourile Parisiene.
Eugen IonescO nici pe departe nu este agreat in Romania, iar ignoranta franceza in ceea ce priveste lumea din afara granitelor tarii lor reprezinta motivul pentru care are OARECUM priza la ei.
Mie personal nici Cioran nu-mi place cu stilul sau sumbru pesimist , ateu, de fatalist care umbla in tot felul de suferinte literare inchipuite sprijinindu-se poetic din cind in cind in durerea lui de atotstiutor al sufletului uman (ar fi vrut el dar nu a apucat) de zidurile cladirilor din Paris, un off si vai continuu. Evident mai are cite o sclipire ocazionala insa cine nu le are?

In privinta cititului de carti cu aviditate de catre francezi, eu personal ma indoiesc ca acesta reprezinta o miscare de masa, asa la modul izolat, insular da, in schimb tineretul este ca si peste tot in occident pierdut la acest capitol. Ah, ca se citeste in draci genul Harry Potter si alte mii de bestseller-uri da, dar in rest, lecturarea cartilor de valoare, a clasicilor si scrierilor religioase de calitate...sa avem pardon, domnisoara avocat!
Reply With Quote