Citat:
Īn prealabil postat de andreicozia
In privinta cititului de carti cu aviditate de catre francezi, eu personal ma indoiesc ca acesta reprezinta o miscare de masa, asa la modul izolat, insular da, in schimb tineretul este ca si peste tot in occident pierdut la acest capitol. Ah, ca se citeste in draci genul Harry Potter si alte mii de bestseller-uri da, dar in rest, lecturarea cartilor de valoare, a clasicilor si scrierilor religioase de calitate...sa avem pardon, domnisoara avocat!
|
Nu stiu cat citesc, dar in orice caz tinerii sunt mult mai seriosi decat aici. am studiat un an acolo si colegii mei de la universitatea din tours erau mult mai seriosi decat colegii mei de aici, si nici pe departe atat de vulgari. dimpotriva, fiecare il respecta pe celalalt si fiecare ii asculta opinia, chiar daca zicea o prostie. la noi......zici ceva care poate e bine, si toata lumea rade, iar profesorii fac misto (scuzati expresia).
in plus, asa cum zicea si Lapetitemoc, sunt foarte multe festivaluri si actiuni culturale, muzee, expozitii, iar daca mergi cu trenul, aproape toata lumea scoate o carte...