View Single Post
Vechi 16.07.2009, 00:44:45
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Adevarul e ca in Galateni 4:4, Sf. Apostol Pavel scrie: "Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu, a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege" ... in alt loc din epistolele apostolilor nu stiu sa fie pomenita maica Domnului.

Oricum, cultul maicii Domnului din ortodoxie si catolocism, asa cum e el astazi, e idolatru. Mai idolatru totusi in catolicism decat in ortodoxie. Se vede mai clar decat cristalul lucrul acesta, pentru cei care au ochi sa vada, iar cei care nu vor sa vada, isi impietresc singuri inimile si isi acopera ochii, cazand sub osanda Apocalipsei 21:8, care spune ca nici un inchinator la idoli nu va intra in Imparatie.

In Ieremia este condamnata profetic inchinarea (venerarea mi se pare o scuza teologica care sa justifice inchinarea idolatra) la Imparateasa Cerului, si anume in Ieremia 44:16-17:

"Nu te vom asculta în nimic din cele ce ne-ai spus în Numele Domnului. Ci voim să facem cum am spus cu gura noastră, și anume: să aducem tămîie Împărătesei Cerului, și să-i turnăm jertfe de băutură, cum am făcut, noi și părinții noștri, împărații noștri și căpeteniile noastre, în cetățile lui Iuda și în ulițele Ierusalimului [..]"

Vedeti si traduceri in engleza la Ieremia 44:17 aici.

Observ ca Ilie Cleopa foloseste aici exact denumirea de Imparateasa Cerului, cand se refera la maica Domnului. Citez:

"Maica lui Dumnezeu, Imparateasa cerului si a pamantului, cata mila are de cei care au crezut in ea si au laudat-o, si cata urgie are sa vina peste cei care n-au crezut in ea !"

P.S: NU sunt adventist, tinerea Sabatului e o abatere de la invatatura crestina, crestinismul condamnand vehement legalismul iudaicesc, pentru ca Hristos a venit sa inlocuiasca umbra Vechiului Legamant cu realitatea, iar cei care vor sa traiasca inca sub Legea Veche s-au despartit de Hristos, au cazut din har.
Observa ca iti place Petre Tutea. Poate te ajuta si citatul asta.
"O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor".
Reply With Quote