View Single Post
Vechi 16.07.2009, 00:52:50
nicolletta nicolletta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit Danion vasile

„Oferta” Hristos

Avem un „produs” pe care vrem să Îl propunem tinerilor: Hristos. Pentru a-L face „vandabil” tinerilor cărora ne adresăm, am să te rog să ne spui Ce sau Cine este Hristosul Acesta pe Care Îl ofertăm în cele ce urmează?

Ce? Sau Cine este Hristosul Acesta? Pentru că, dacă propunem un ce tinerilor, or să-l arunce la gunoi. Tinerii sunt sătui de ce-uri, care le umplu orizontul, ca niște rebuturi, ca niște deșeuri. Cred că tinerii sunt tineri în măsura în care Îl caută pe Cine, în care simt nevoia să comunice, să împărtășească ceva.
Mă gândeam că ar merita să apară o carte cu titlul Testamentul tinerilor, care să fie scrisă de tinerii de astăzi către tinerii de mâine, care riscă să se nască deja bătrâni sufletește. Pentru că deja la 10-12 ani, în Occident, sunt unii care încep viața sexuală, la 14-16 ani deja e lucru obișnuit, și treaba asta îi îmbătrânește. Îi îmbătrânește prematur. Ei sunt învățați să caute ce-ul, trupul celuilalt, plăcerile, poftele și să-l uite pe cine, pe cine-le de lângă ei. Hristos e un mare Cine, cel mai mare Cine, cel mai dulce Cine.
În Acatistul Mântuitorului îmi place cum I se spune: „Iisuse Preadulce...”. Iisus e, într-adevăr, preadulce. Cine e Hristos? Singurul care e, de fapt, preadulce. Pentru că, în rest, suntem dulci pentru cei care ne iubesc, și acri și amari pentru cei care ne urăsc. Însă Hristos e singurul care ne covârșește cu dragostea Lui. La nivel omenesc, inima mea e covârșită doar de trei lucruri: de dragostea pe care mi-o dă soția, de dragostea cu care mă înconjoară copiii, și de dragostea pe care mi-o dă Hristos, și Maica Domnului, și Sfinții. Și duhovnicul.