View Single Post
Vechi 16.07.2009, 00:55:10
nicolletta nicolletta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit Danion vasile

Hristos se definește, cel mai bine, prin iubire, și de aceea El covârșește orice altă iubire a noastră. În acest context, iubirea față de ceilalți, fără a fi altoită sau izvorâtă din Hristos, poate fi iubire autentică?

Acum m-ai întrebat oarecum dacă e autentică iubirea pe care o au, de exemplu, păgânii față de copiii lor, nu? Da, cred că e o formă de iubire, nedesăvârșită, dar iubirea cea adevărată tot de la Dumnezeu vine. Cred că mama care moare de foame în China, fiind ori închinătoare la Budha, sau la alte zeități și idoli, ori atee, cred că ea, dacă își rupe de la gură ca să-i dea copilului ei hrana de care are nevoie să nu moară, își manifestă dragostea atât cât o poate duce. Însă ceea ce e trist e că noi trăim dragostea pentru părinții și frații noștri ca pe o dragoste egoistă: îmi iubesc mama pentru că mama îmi va lăsa moștenirea cutare, îmi iubesc copilul pentru că el va fi premiant și mă voi lăuda cu el. Poimâine va fi student, va termina facultatea și va fi medic, ei, ce tare voi fi eu c-o să fiu tată de doctor, sau tată de preot... E extraordinar! Unii părinți creștini sunt obsedați să-și facă copiii preoți, fiicele preotese, ca și cum toți ar avea chemarea asta și, impunându-le să dea la Facultatea de Teologie, nu-i iubesc, nici nu-L iubesc pe Dumnezeu. Pentru că nu toți copiii au acest talant.
Și dacă tu, ca părinte, îl forțezi să devină un mic idol la care te închini – Vai, ce copil credincios am! –, mâine-poimâine el va deveni apostat. Și experiența de lângă noi ne dovedește că așa stau lucrurile, pentru că tineri fără chemare ajung în seminare sau în facultățile de teologie și apoi ajung pe calea păcatului