Citat:
În prealabil postat de vasinec
Interesant. Inseamna ca ortodoxia s-a schimbat radical de cand am plecat eu. Pe vremea mea, la baza erau slujbele care nu te invatau nimic despre trairea crestina din viata de zi cu zi.
|
Doamne ajuta!
Hristos in mijlocul nostru!
ORTODOXIA nu s-a schimbat, a fost si este aceeasi...dumneavoastra atunci cand erati ortodox doreati sa primiti hrana asa cum oprimit acum...datorita timpului si vicisitudinilor slujitorii sunt un pic altfel (nu se mai roaga poporul pentru slujitorii de la altar!) si Sfanta Scriptura spune in Ieremia 29, 13 (si nu doar acolo!):" Si Ma veti cauta si Ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima voastra".
DUMNEZEU nu a obligat, nu obliga, si nu va obliga niciodata.
[COLOR=darkgreen]EL ESTE DRAGOSTE. Asteapta sa IL cautam din toata inima...dumneavoastra ati inceput sa IL cautati din toata inima dupa ce ati iesit din Biserica.[/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=darkgreen]Ieremia 29, 13:" Si Ma veti cauta si Ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima voastra".[/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=#006400]"Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi, rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus;"Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre", caci daca Iosua le-ar fi adus oduhna , Dumnezeu nu ar mai fi vorbit dupa acestea de o alta zi de odihna. Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu. Pentru ca cine a intrat in odihna lui Dumnezeu s-a odihnit si el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale." Evrei4,7-10 (BIBLIA ORTODOXA)[/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=#006400]Biblia Cornilescu spune astfel:"Ramane, dar, o odihna [COLOR=blue]ca cea de Sabat[/COLOR] pentru poporul lui Dumnezeu"(Evrei 4,9)[/COLOR]
...pentru unii o zi este mai presus decat alta...pentru altii, toate zilele sunt la fel, fiecare sa fie deplin incredintat.
Ma iertati ca indraznesc dar Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne indeamna fiindca EL A BIRUIT iar noi suntem biruitori prin EL, datorita Jertfei Sale.
Cred ca toate raspunsurile se afla in noi insine...depinde locul din care ne "adapam".
[COLOR=darkgreen]
Parintele Arsenie Boca[/COLOR] spune multe lucruri despre cei "cazuti"...se pot ridica...dar destul de greu fiindca mandria nu le permite. Dupa parerea mea, mandria este foarte prezenta printre reprezentantii cultului adventist(cred ca este cultul in care numarul de medici este cel mai mare!)...exista un Cuvant In Sfanta Scriptura care spune ca pe cel de curand intors la Dumnezeu (erau primii pasi ai Crestinsmulului) nu trebuie sa il pui in frunte, sa il lasi sa vorbeasca...ei procedeaza exact invers: daca cel "intors" are ceva scoala devine instructor la scoala de sabat!!!
Mandria ucide!
Sa Il rugam pe Tatal nostru sa ne lumineze pe fiecare in parte si sa ne ajute sa facem Sfanta Voia Sa!
Acolo unde Adevarul este amestecat cu minciuna DUMNEZEU nu-si afla locul.
In Sfanta Scriptura scrie ca divortul este permis doar daca este vorba despre adulter...cati divorteaza astazi din tot felul de motive?! Si ma refer la cei din cultul adventist, aici, fiindca ei "cerceteaza Scripturile" orotodxul de rand nu cred ca stie prea multe...dar stie sa se smereasca asa cum a facut-o vamesul; sa ne rugam unii pentru altii si sa incercam sa zidim Biserica nu sa o distrugem!
Adevarul este ca in Biserica, in care ma bucur ca ma aflu, cunostintele teologice ale membrilor ei nu sunt nici pe departe asemeni "cunostintelor biblice" celor din cultul adventist...dar prefer sa merg smerit pe calea ingusta, fara prea multe cunostinte, decat sa merg "cu Biblia in mana spre iad".
Daca in familia mea nu primesc ceea ce doresc...ce fac fug, plec sau incerc sa ajut, dupa puterile mele, in cercul meu "stramt"? Cred ca acela care IL CAUTA PE DUMNEZEU din toata inima in gaseste in Adevar...nu in minciuna!
1 Ioan capitolul 5-21 ("Stim ca suntem din Dumnezeu, si lumea intreaga zace sub puterea celui rau." versetul 19)
In Romania zi de zi se slujeste Sfanta Liturghie in sfintele manastiri...sa incercam si noi sa neplecam capetele si, smeriti, "sa ne iubim unul pe altul, precum ne-a dat porunca".
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]
[COLOR=#006400][/COLOR]