View Single Post
Vechi 16.07.2009, 09:29:43
vsm vsm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Locație: Tara Maicii Domnului
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=dimon;111649]
Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Domnul a schimbat-o ca sa fie tzinuta vechea Sambata, Duminica, de sambata seara pana luni dimineatza, iar voi va luatzi dreptul s-o schimbatzi la loc sa punetzi sabatul sambata pentru ca e potrivit acolo zicetzi voi, ca asha scrie shi asha deducetzi voi ca acolo a lasat-o Dumnezeu, poi nu pricepetzi ca Sfanta Duminica e mai mult decat vechea sambata? shi o contzine shi pe aia?, dar nu va spun taina Sabatului ca este prea mare taina shi o sa o hulitzi.
De ce tot dai atatea citate?, ca sa argumentezi mereu minciuna? fiindca nu crezi?... ca dumneata precis nu crezi ca sarbatoreshte Dumnezeu vechiul Sabat Duminica, dupa inviere il Sarbatoreshte Duminica impreuna cu poporul Lui... iar cine nu-l sarbatoreshte cu Domnul, Duminica, ma intreb cu cine il sarbatoreshte sambata? cu cine? probabil cu sambatarii ori cu jidovii.

Esti sigur ca Domnul a schimbat Sabatul?Eu pot sati dovedesc ca te cam gresesti.Si Domnul nu sarbatoreste Duminica nu a sarbatorito si nici no va face vre-o data.El nu da legi si tot el sa le incale.Sabatul(simbata) se trage de la facerea lumi si va merge si in vesnicii.citeste si o sa te convingi singur.Oamenilor doar atit doar le trebuie sa citeasca.
Cititi, va rog, capitolul 4 din epistola Sfantului Apostol Pavel catre evrei!
[COLOR=darkgreen]Capitolul 4
[/COLOR][COLOR=darkgreen]1.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Sa ne temem, deci, ca nu cumva, cata vreme ni se lasa fagaduinta sa intram in odihna Lui, sa para ca a ramas pe urma cineva dintre voi. [/COLOR][COLOR=darkgreen]2.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Pentru ca si noua ni s-a binevestit ca si acelora, dar cuvantul propovaduirii nu le-a fost lor de folos, nefiind unit cu credinta la cei care l-au auzit. [/COLOR][COLOR=darkgreen]3.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in odihna, precum s-a zis: "M-am jurat intru mania Mea: nu vor intra intru odihna Mea", macar ca lucrurile erau savarsite de la intemeierea lumii. [/COLOR][COLOR=darkgreen]4.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale". [/COLOR][COLOR=darkgreen]5.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Si in acelasi loc, zice iarasi: "Nu vor intra intru odihna Mea!". [/COLOR][COLOR=darkgreen]6.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Deci, de vreme ce ramane ca unii sa intre in odihna, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, [/COLOR][COLOR=darkgreen]7.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus: "Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre". [/COLOR][COLOR=darkgreen]8.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Caci dacă Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, [COLOR=blue]de o altă zi de odihna[/COLOR]. [/COLOR][COLOR=darkgreen]9.[/COLOR][COLOR=darkgreen][COLOR=blue]Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu[/COLOR]. [/COLOR][COLOR=darkgreen]10.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Pentru ca cine a intrat in odihna lui Dumnezeu s-a odihnit si el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. [/COLOR][COLOR=darkgreen]11.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Sa ne silim, deci, ca sa intram in acea odihna, ca nimeni sa nu cada in aceeași pilda a neascultarii, [/COLOR][COLOR=darkgreen]12.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Caci cuvantul lui Dumnezeu e viu si lucrator si mai ascutit decat orice sabie cu doua taisuri, si patrunde pana la despartitura sufletului si duhului, dintre incheieturi si maduva, si destoinic este sa judece simtirile si cugetarile inimii, [/COLOR][COLOR=darkgreen]13.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Si nu este nici o faptura ascunsa înaintea Lui, ci toate sunt goale si descoperite, pentru ochii Celui in fata Caruia noi vom da socoteala. [/COLOR][COLOR=darkgreen]14.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Drept aceea, avand Arhiereu mare, Care a strabatut cerurile, pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu, sa tinem cu tarie marturisirea. [/COLOR][COLOR=darkgreen]15.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Ca nu avem Arhiereu care sa nu poata suferi cu noi in slabiciunile noastre, ci ispitit intru toate dupa asemanarea noastra, afara de pacat. [/COLOR][COLOR=darkgreen]16.[/COLOR][COLOR=darkgreen]Sa ne apropiem, deci, cu incredere de tronul harului, ca sa luăm mila si sa aflam har, spre ajutor, la timp potrivit.[/COLOR]
AMIN.