continuare:
Vestitorul Ortodoxiei
(Nr.86, pag.5)
(extras)
Prea Sfințitul Episcop Irineu Bistrițeanul se desolidarizează de fenomenul religios de la Pucioasa[COLOR=red] (face pe placul celor circumspectzi shi sceptici ca sa-shi ia vina asupra lui shi sa inceteze tamtamul mediatic al grijii gLhulmei, pentru cei slabi de inger, deci este o asumare neintemeiata pe Adevar shi nu presupune cum se subantzelege absurd ca s-ar desolidariza de Credintza shi Adevar ci este doar o hotarare pentru o viitore ascultare de mai mare care ii cere sa faca acest lucru, sa nu se mai amestece (nici nu s-a amestecat) in alta eparhie (era vacanta atunci) shi astfel, prin aceasta asumare, se presupune ca se absolva de griji totzi cei slabi de inger shi fricoshi, dar se insheala cei ce au crezut ca au scapat de griji)[/COLOR]:
“ Cu adâncă durere sufletească îmi exprim părerea de rău că m-am implicat în fenomenul religios de la Pucioasa, intrând în altă eparhie [COLOR=red](era vacanta la vremea aceea, shi a intrat sub ascultare de maimare, nu de capul lui)[/COLOR] și punând temelia unui așezământ cu un hrisov ce nu corespunde întru totul cu rânduielile canonice ale Bisericii dreptmăritoare [COLOR=blue](poi fireshte ca nu corespunde intrutotul din moment ce este un Nou Ierusalim, nici n-avea cum)[/COLOR].
Sunt conștient că faptul acesta a scandalizat [COLOR=red](doar cei smintitzi se smintesc, cei scandalizatzi se scandalizeaza)[/COLOR] pe mulți creștini din țară și a mâhnit clerul bisericesc, mai ales după ce presa a prezentat cazul într-o manieră dramatică [COLOR=red](poi fariseismul dramatic este specific indeletnicirilor gazetareshti)[/COLOR], ca fiind drept sursă de dezbinare în sânul Bisericii [COLOR=blue](deci dracul din noi acuza de dezbinare, hotzul striga hotzul shi criminalul striga crima, poi ce parere avetzi, este vrednic? este drept cel ce acuza doar pentru ca acuza? doar pentru ca instiga? pentru ca parashte? cui i-a fost frica de massmedia shi pentru ce i-a fost frica? ce oare s-ar fi putut afla? sunt intrebari retorice, nu caut raspuns ca mi-e aproape clar deshi nu ma intereseaza).[/COLOR]
Declar sincer că nu mă mai amestec în acest fenomen, nu mai fac act de prezență acolo și mă desolidarizez de el. [COLOR=red](exact ca la shedintzele de partide, a semnat luandu-shi vina asupra sa, a semnat angajamentul, deshi vina nu exista caci tot ce a facut a fost dupa Dumnezeu sau sub ascultare de maimari shi amestecul, grija parinteasca era intr-o eparhie cu scaun vacant, deci asha trebuie facut cand nu mai exista intaistatator, un frate, un slujitor al Lui Dumnezeu, trebuie sa aiba Cineva grija de turma shi sa-i binecuvinteze, dar nu asha ca sovieticii sau mai nou ca CIE-CMB-bilderberg citit shi invers, sau ca antichristul care va unii sub el oamenii shi se va autointrona ca fiind marele berator ca fiind insushi insushirile Mesia-Dumnezeu... defapt fiul satanei cu chip ascuns shi marshav)[/COLOR]
Îmi cer iertare pentru tulburarea pe care am pricinuit-o și făgăduiesc să fiu credincios comuniunii sinodale și învățăturii noastre de credință, așa cum am jurat la hirotonia mea întru arhiereu. [COLOR=red](a fost shi este shi a ramas credincios, deci aceasta fagaduintza nu implica faptele rele savarshite din trecut chiar daca ar presupune, s-ar deduce din context ca nu mai va face ceva, arhiereul fagaduieshte o shi mai mare ascultare iar raul facut este introdus shi dedus din context dar raul pe care l-a facut in realitate este absent cu desavarshire in cazul acesta chiar shi din punct de vedere canonic, shi mai mult este faptul ca "unii" au intzeles greshit sfintele canoane ca shi cum ar fi eparhiile ostile unele altora shi ca shi cum amestecul ar fi spre supunerea totalitara a unora de catre altzii, un fel de neamestec asha ca in politica, un fel de independentza in egoism shi separatzie, poi separatzia shi independentza este fatza de dracul shi fatza de pacate shi o independentza fatza de interesele de lacomie shi de pantec sau de bani shi privilegii sau mariri desharte ca mereu exista cineva ca sa se simta el frustrat ca nu i s-a respectat shefia shi jinduirea spre inaltzimile shi capishtile idoleshti ale gLhulmii...)[/COLOR]”
București, 21 ianuarie 1993.
deci in concluzie se observa ca s-a incercat in 1997 sa se foloseasca de sfintzii parintzi, monahi shi unii preotzi shi ierarhi cu viatza curata pentru ca pe mana lor, pe analizele lor prin care ei nu au gasit decat lucruri nesemnificative shi fireshti in orice locuri unde s-au adunat oameni spre fratzietate shi ei, ca shi concluzii, au povatzuit, au indrumat spre o shi mai mare ingrijire shi o shi mai mare obladuire ca nu cumva sa cada din credintza cineva in necredintza shi slujirea gLhulmii, deci ei sunt care drept au socotit shi indrumat iar pe baza acestor drept slavitori s-a incercat in 1997 sa se procedeze la abuz, minciuna, deposedare, sectizare shi toate relele ca sa se zica abea la sfarshit ca vor face shi alta analiza? deci e clar ca abuzul presupunea vechea analiza shi ca vechea socoteala implica astfel de masuri draconice pe care naivii sa le puna in practica mai ushor intrucat se avea in spate sfintzii parintzi, deci este ceva pur diabolic in aceasta mirshava intentzie de a defaima in doua directzii : atat pe Hristos shi Noul Ierusalim cat shi pe sfintzii parintzi shi dreptzii ierarhi... deci este o manevra luciferica de a face raul cu mana altuia... de la mine asha se vede, intrucat s-au shi spalat pe maini cu o noua analiza mai temeinica, ulterioara, deci nu ei sunt cei ce au analizat, shi practic s-au scos basma curata... deci e clar ca rautatea o plaseaza pe sfintzii parintzi, pe Ilie Cleopa shi pe Arsenie Papacioc shi pe ceilaltzi ierarhi shi dreptslavitori...
dar sa fim cu iertare, shi sa nu osandim pe nimeni din Cler ca shtim noi cum actzioneaza shantajul shi pila shi simonismul... deci sa ne rugam pentru ei ca este scris ca satana cu manie mare s-a ridicat impotriva lui Dumnezeu shi a slujitorulor sai, shi shade pe nisip, shi va da atacuri marshave sa compromita BOR sau RomaniaIsrael sau Sfanta Cetate a Noului Ierusalim sau sfintele manastiri;
iar raul cel mare vine prin noi, prin inlesnirile noastre, prin ushuratatea cu care ne lasam sa cadem in ispita, iar daca nu exista ispita atunci o inventam shi o nascocim noi, ca de aia e asha de mandru "creshtinul" shi "romanul" ca ii da prin cap lui ispita chiar de ar fi situat in Rai, probAbil din plictis shi necredintza shi pentru atributele rautatzii se aventureaza la nascoceli sufleteshti infioratoare shi patimashe rau.
Last edited by vsovi; 16.07.2009 at 11:12:03.
|