View Single Post
Vechi 16.07.2009, 10:15:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Este un lucru bun faptul ca in Sfanta Liturghie se pomeneste despre iubire. Dar, oamenii nu se educa cu psalmodieri frumoase. Domnul Iisus Hristos avea metode mai eficiente (deoarece cunoaste cel mai bine omul).
"Iisus invata in toate zilele pe norod, in Templu". (Luca 19:47) Omul are nevoie de multa invatatura buna.
Dar exista si predicile care se tin dupa citirea Evangheliei si a Apostolului la Liturghie. Preotul comenteaza textul si le vorbeste credinciosilor si despre alte lucruri in legatura cu cele citite sau cu Sfantul pomenit in ziua aceea.

Este drept ca mie personal imi lipseste cateheza care se poate face auxiliar si nu se prea intalneste in multe biserici ortodoxe, dar cu toate acestea am gasit in oras cateva locuri unde se face studiu biblic si alte activitati extra liturgice. Iar daca am nelamuriri, merg si caut un preot sau merg la o manastire, cum am si fost vineri sa clarific niste nedumeriri legate de cateva versete. Cine cauta gaseste.

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Parerea mea este ca slujbele si traditiile nu sunt caracteristi ale crestinismului. Sunt, mai degraba, specifice iudaismului. Crestinismul este caracterizat prin propovaduire, credinta si vietuire crestina (in viata de zi cu zi).

Nu vreau sa jignesc pe cineva. Cine apreciaza anumite slujbe... sa le aprecieze. Dar, acest fapt nu-l "scuteste" de o viata in armonie cu legile lui Dumnezeu. Credinta in jertfa Mantuitorului si faptele izvorate din credinta sunt hotaratoare pentru mantuirea noastra. Restul... fiecare sa creada ce doreste.

Domnul sa ne calauzesca spre vesnicie!
Parerea ta... Dar nu inteleg de ce crezi ca TOTI ortodocsii care merg la slujbe vor pleca si automat vor si continua viata de pacat. Sunt multi Sfinti in viata care participa la Tainele Bisericii Ortodoxe, sunt multi oameni drepti si imbunatatiti si desavarsiti care traiesc in lumea asta nebuna. Dumnezeu ii stie si ei sunt sarea lumii. Cei pe care ii vezi tu ca nu duc o viata crestina sunt ortodocsi de fatada, aceia nu sunt ortodocsi deloc. Ortodoxia presupune traire, comuniune continua cu Hristos, cu Preasfanta Fecioara si cu Sfintii Sai prin rugaciune si fapte de iubire. Dar sunt sigur ca stii deja toate astea. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.