Citat:
În prealabil postat de vsm
Dupa parerea mea, mandria este foarte prezenta printre reprezentantii cultului adventist(cred ca este cultul in care numarul de medici este cel mai mare!)...exista un Cuvant In Sfanta Scriptura care spune ca pe cel de curand intors la Dumnezeu (erau primii pasi ai Crestinsmulului) nu trebuie sa il pui in frunte, sa il lasi sa vorbeasca...ei procedeaza exact invers: daca cel "intors" are ceva scoala devine instructor la scoala de sabat!!!
|
Instructor la scoala de sabat este pus cel care cunoaste foarte bine Sfanta Scriptura. Si pentru asta are nevoie de cativa ani de studiu. Nu conteaza ce studii sau functie are.
Citat:
In Sfanta Scriptura scrie ca divortul este permis doar daca este vorba despre adulter...cati divorteaza astazi din tot felul de motive?! Si ma refer la cei din cultul adventist, aici, fiindca ei "cerceteaza Scripturile" orotodxul de rand nu cred ca stie prea multe...dar stie sa se smereasca asa cum a facut-o vamesul;
|
1. Ce vreti sa insinuati? Ca la adventisti este permis divortul, in afara de motivul adulterului?
2. Credeti ca studiul Sfintei Scripturi exclude smerenia? Eu zic ca dimpotriva, Sfanta Scriptura ne invata sa fim smeriti. Dar ne invata si sa luam atitudine asupra invataturilor gresite (probabil asta numiti dvs. lipsa de smerenie). Cei care studiaza Sfanta Scriptura nu invata sa umble cu "saru' mana" ci sa umble cu "este scris" (dupa exemplu Mantuitorului - poate si pe El il considerati lipsit de smerenie pentru ca a avut indrazneala sa-i corecteze pe preoti).
Mandria nu este data de cercetarea Sfintei Scripturi. Cine este mandru, este mandru si daca cunoaste si daca nu cunoaste Scriptura. Nu ati vazut oameni nestiutori dar plini de mandrie? Stiti vorba din popor: "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul."
Citat:
Adevarul este ca in Biserica, in care ma bucur ca ma aflu, cunostintele teologice ale membrilor ei nu sunt nici pe departe asemeni "cunostintelor biblice" celor din cultul adventist...dar prefer sa merg smerit pe calea ingusta, fara prea multe cunostinte, decat sa merg "cu Biblia in mana spre iad".
|
Eu prefer sa invart smerenia de la cei care-mi vorbesc din Sfanta Scriptura. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli sunt modele bune de urmat. Iar invataturile lor, le gasim numai in Cuvantul lui Dumnezeu.
Sansele de a merge spre iad sunt mai mari daca nu ai Biblia in mana. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata cum sa ne ferim de inselatoriile care vin din toate partile (chiar si din altare sau de la amvoane).
Sa nu facem confuzie intre smerenie si o atitudine slugarnica, neinteleapta.