Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Parerea ta... Dar nu inteleg de ce crezi ca TOTI ortodocsii care merg la slujbe vor pleca si automat vor si continua viata de pacat.
|
Vai! Nu cred nicicum asa ceva. Cunosc multi ortodocsi care-mi pot fi modele de vietuire crestina. Chiar ma intreb, daca nu cumva si slujbele la care participa au contribuit la formarea caracterului lor.
Vreu sa spun doar ca in ziua judecatii vom da socoteala pentru faptele noastre, izvorate din credinta.
"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup." (2 Corinteni 5:10). Nu vom fi judecati dupa numarul de slujbe la care am participat.
Ionut, poate tu esti unul dintre cei pe care slujbele il apropie mai mult de Dumnezeu si te transforma intr-un om mai bun si mai plin de dragoste. Daca este asa, atunci du-te la slujbe.
Ma tem insa, ca sunt multi oameni care pot fi schimbati doar prin multa invatatura buna. Spun asta deoarece vad ca invatatura crestina (din Sfanta Scriptura) are mai multa putere de a schimba omul. Sunt inconjurat de tot felul de "fosti ratati" (categorie din care fac parte si eu) care si-au schimbat viata in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Mi-as dori sa se puna accent pe propovaduirea, mai intensa, a invataturilor Mantuitorului si a Apostolilor Sai. Si mai mult, mi-as dori ca dupa propovaduirea invataturilor, biserica sa se implice in punerea lor in practica. Pentru mine, biserica este Scoala lui Hristos.