Citat:
În prealabil postat de Litanu
Ionut, poate tu esti unul dintre cei pe care slujbele il apropie mai mult de Dumnezeu si te transforma intr-un om mai bun si mai plin de dragoste. Daca este asa, atunci du-te la slujbe.
Ma tem insa, ca sunt multi oameni care pot fi schimbati doar prin multa invatatura buna. Spun asta deoarece vad ca invatatura crestina (din Sfanta Scriptura) are mai multa putere de a schimba omul. Sunt inconjurat de tot felul de "fosti ratati" (categorie din care fac parte si eu) care si-au schimbat viata in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Mi-as dori sa se puna accent pe propovaduirea, mai intensa, a invataturilor Mantuitorului si a Apostolilor Sai. Si mai mult, mi-as dori ca dupa propovaduirea invataturilor, biserica sa se implice in punerea lor in practica. Pentru mine, biserica este Scoala lui Hristos.
|
Pai cine participa la Liturghie ca la un ritual si se plictiseste acolo uitandu-se mereu cat e ceasul ca sa mearga mai repede acasa sa manance - degeaba merge la Biserica. Spunea un catolic ca nu intelege cum noi putem sa stam cateva ore bune in picioare in fiecare Duminica... Pai daca mergi acolo si esti atent la FIECARE cuvant rostit de preot, de diacon, de cor, pai nu te plictisesti. Nici nu stii cand a trecut timpul. Si apoi nu numai atentia, dar rugaciunea este scopul pentru care mergem impreuna acolo. O rugaciune continua de cateva ore, unde "toata grija cea lumeasca de la noi sa o lepadam", impletita cu o mica jertfa de a sta in piciooare sau in capul oaselor, in caldura, in inghesiuala... Pai asta este Biserica cea adevarata - Trupul Lui Hristos.
Eu nu prea am experienta in domeniu, insa am invatat totusi un lucru cert: singur Dumnezeu lucreaza in fiecare dintre noi, el are puterea de a schimba sufletele ,de a modela, de a indrepta omul spre Cer. E adevarat ca o poate face si prin noi, insa harul Lui este cel care cerceteaza, care bate la usa sufletului. Cunoasterea Scripturilor este importanta, nu neg, insa cand te gandesti la cazul general sa zicem al romanilor de pretutindeni, cati cunosc macar trei versete din NT? Cati stiu macar trei rugaciuni pe de rost? Am asistat la o nunta la care mirele a fost invitat sa spuna Rugaciunea Domneasca si s-a blocat pe la inceput... Pai crezi ca automat toti acestia sunt uitati de Hristos? Sa nu fie... El are grija de fiecare si de oricine, nu conteaza unde s-a nascut acel om pe Pamant si e alaturi de el tot timpul vietii. Caci, vorba ta, la Judecata vom fi intrebati daca am infaptuit faptele dragostei, nu daca am stiut aia si ailalta, nu? Asa, cati s-ar mai mantui? Numai cei care au invatat greaca veche si ebraica si au citit textele sfinte in original? :)