Revin cu promisiunea facuta...Iata doar cateva exemple din Sf.Scriptura care pun la grea incercare explicatiile doctrinare despre Duminica.
Gal.3:28-29 "Nu este nici iudeu, nici grec, nici sclav, nici om liber, nici bărbat, nici femeie, pentru că voi toți sunteți una în Cristos Isus. Iar dacă voi sunteți ai lui Cristos, atunci sunteți sămânța lui Avraam și moștenitori după promisiunea făcută."
Mat.19:17 "... dacă vrei să intri în viață, împlinește poruncile!"
Exo.20:8-11 "8 Adu-ți aminte de ziua de Sabat, ca s-o sfințești! 9 Să lucrezi șase zile și să-ți faci toată lucrarea ta, 10 dar ziua a șaptea este Sabatul Domnului, Dumnezeul tău; să nu faci nici o lucrare nici tu, nici fiul tău sau fiica ta, nici sclavul tău, nici sclava ta, nici vitele tale și nici străinul care locuiește în cetatea ta. 11 Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul, marea și tot ce este în ele, dar în ziua a șaptea s-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua de Sabat și a sfințit-o." -Aici se observa motivul pt care Dumnezeu a sfintit aceasta zi si nu alta si a binecuvantat-o! Eliberarea din robia Egiptului este simbolic , si desigur o stim cu totii eliberarea din sclavia pacatului la o viata noua!
1Ioa 3:4 " Oricine săvârșește păcatul săvârșește și fărădelegea; iar păcatul este FARAdelege" Legea nu a fost vreodata desfiintata sau schimbata.Daca s-ar fi putut Dumnezeu nu l-ar fi dat pe Fiul ca jertfa pt pacatele noastre.Orice societate umana functioneaza cu legi, la fel orice organism biologic sau artificial, corpurile ceresti si orice alta forma de organizare inteligenta.
1Ioa 5:3 "Căci aceasta este dragostea de Dumnezeu: să păzim poruncile Lui.."
Iac.2:10-11 "Căci oricine păzește întreaga Lege, dar încalcă o singură poruncă, se face vinovat de toate. 11 Căci Cel Ce a spus: „Să nu comiți adulter!“ a spus și: „Să nu ucizi!""....si mai stiti ce a spus Cel ce a spus "Sa nu ucizi" ???
Rom 13:9-10 "..„Să nu comiți adulter“; „Să nu ucizi“; „Să nu furi“; „Să nu poftești“, și orice altă poruncă, sunt cuprinse în această afirmație: „Să-l iubești pe semenul tău ca pe tine însuți!“ 10 Dragostea nu-i face rău semenului, deci dragostea este împlinirea Legii." Coreland aceasta si cu Mat 22:36-37, "cea mai mare porunca din Lege" observam ca LEGEA se rezuma in cele doua afirmatii ale Mantuitorului, EXACT cum erau divizate cele 2 table de piatra

e prima omul in relatie cu Creatorul sau si a 2-a , omul in relatie cu aproapele. DECI iubirea de aproape le rezuma in Decalog 5-10 iar iubirea de Dumnezeu...1-4 (primele porunci).
Gal 3:15 "Fraților, să vorbesc în felul oamenilor: așa cum nimeni nu poate anula sau adăuga ceva la un legământ o dată ce a fost stabilit.." -Un legamant nu poate fi modificat decat poate cu acordul ambelor parti. La fel si cu Legea.Ea nu a fost in mod explicit anulata sau modificata...nicaieri.Ba chiar este absolut valabila si astazi, sau nu?!?
Mat 7:21 "Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăția Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri" -Mantuitorul a facut voia Tatalui Sau, la fel si urmasii Sai, suntem chemati sa pashim pe urma pashilor Sai...
Exo 31:13 " „Așa să le spui israeliților: «Să țineți Sabatele Mele, pentru că lucrul acesta este un semn între Mine și voi pentru generațiile care vin, ca voi să știți că Eu, Domnul, vă sfințesc.." -Deci este un semn vesnic necurmat intre Dumnezeu si poporul Sau.Noi suntem Israelul spiritual, fiind circumcishi in inima noastra, spiritual, asa cum ne spune ap.Pavel.
Pro.7:2-3 "Păstrează îndrumările mele și vei trăi;
păzește învățătura mea ca pe lumina ochilor! Leagă-le la degete,
scrie-le pe tăblița inimii tale! -..pe cele 10 degete..si pe tablita inimii, din exterior tablele de piatra in interior in inima noua..!
Acestea au fost doar cateva din versetele pe care am vrut sa vi le arat.Daca aveti rabdarea necesara sa le cititi promit sa revin. Multumesc tuturor si Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe toti cautatorii sinceri ai "Cararii Imparatiei".