Citat:
În prealabil postat de anita
In primul rand sa fim apropiati de cei de un neam cu noi si daca vrea Dumnezeu, sa ne imprietenim si cu alte persoane ,nu neaparat romani.
E la fel ca in familie ,rudele sunt mai apropiate ,suntem de acelasi singe.
|
Nu cred ca e neaparat asa.
Cum zice cineva dintr-o carte rudele nu le alegi, insa prietenii da. Tot asa, natia in care te-ai nascut nu o alegi, insa prietenii da.
Cred ca de altfel nu rudele de sange ar trebui sa fie cele mai apropiate pentru un om, ci sotul sau sotia ('caci se va desparti omul de tatal sau si mama sa..').
Cred ca asta inseamna ca trebuie sa depasim legea sangelui, care este naturala. Casatoria este mijlocul prin care e depasita, de aceea snt interzisa casatoriile dintre persoane inrudite char de departe. Altfel, fiecare ar ramane in clanul sau si nu s-ar mai tine cont decat de acea lege a sangelui, care absolutizata te departeaza de Dumnezeu pana la urma.
Si de asemenea, pentru un crestin nu relatile naturale sunt cele mai importante, ci cele umane, in general, pentru ca 'in Hristos nu este nici iudeu nici grec'. Toti am devenit frati si surori.
Sigur, pentru cei din familie exista o responsabilitate. Si tot asa cum nu ne dezicem de cei din familia noastra, ci tinem la ei chiar daca nu suntem pe aceeasi lungime de unda, suntem legati de neamul din care ne tragem prin cultura si limba, si este ridicol sa negam asta. Dar nimeni nu ne obliga sa ne alegem prietenii mai intai dintre ei.