View Single Post
Vechi 16.07.2009, 15:56:51
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maximus Vezi mesajul
Oameni buni, sunteti incredibili! Da, eu cred in inviere si cred ca va veni momentul cand se va spune "Moarte unde iti este boldul?" DAR acel moment este inca in viitor, sfintii isi asteapta INCA cununa nemuririi, la fel si ca ap. Pavel. Eu nu vad NICI o legatura intre ramasitele pamantesti ale sfintilor si inchinarea.Acestea pot parea pentru unii sa zicem bine conservate, dar acesta NU este un miracol.Sunt multe explicatii pentru aceasta conservare (conditii climaterice) dar credinta in Hristos nu tine de dovezi "materiale", tine de ..credinta!
Tu nu intelegi cum trebuie lucrurile. Noi nu ne inchinam la moaste si la icoane ca la idoli. Am sa dau exemplul unui prieten de-al meu. Daca tu ai sta undeva departe de casa, si ai avea la tine o poza cu copiii si sotia ta, sau cu fratii si parintii tai, asta inseamna ca tu te inchini la poza, adica la materia din care este facuta poza, carton? Nu! Tu te gandesti la cei care sunt in poza, adica la cei dragi tie. Asa si aici. Cand vorbim de inchinare la idoli, idoli inseamna bani, avere, desfranare, si alte lucruri care te indeparteaza de Dumnezeu. Inchinarea la idoli asta inseamna, departarea de Dumnezeu. Noi nu cinstim icoana ca materie, ci pe Sfantul reprezentat in icoana. E o mare diferenta. Noi nu cinstim trupul Sfantului, ci il cinstim pe el ca persoana, pt viata lui sfanta. Dumnezeu face minuni prin Sf moaste, prin Harul Sau, nu trupul Sfantului in sine. Si Dumnezeu face lucrul asta, ca sa arate cinstea pe care o are fata de cei care au trait o viata sfanta, si prin acel sfant sa ajute si pe alti oameni. Deci repet, noi nu ne inchinam la lemnul din care e facuta icoana, nici la trupul Sfantului respectiv. Doamne, e chiar asa de greu de inteles?
Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote