View Single Post
Vechi 16.07.2009, 16:10:06
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
In biserica de la Draganescu, pe drept cuvant numita Capela Sixtina a Ortodoxiei sunt pictati sfintii asa cum i-a vazut parintele Arsenie Boca. In marginea din dreapta a picturii respective, in rand cu sfintii ortodocsi, este pictat Sfantul Francisc de Assisi, sfant catolic care in timpul vietii a vrut sa posteasca dupa modelul ortodox, dar Papa nu l-a lasat.
[COLOR=black]Parerile personale[/COLOR] sunt subtiri, insa indraznesc sa mi'o afirm si pe a mea. [COLOR=darkred]Inca ma intreb cum a fost posibil ca acel mod de pictura sa primeasca binecuvantarea necesara realizarii.[/COLOR] Este ceva ce, in inima mea are un ecou tare mahnitor, neregasindu'se in nimic din Biserica de Rasarit, in oricare dintre manifestarile ei locale (greceasca, ruseasca, bulgara, romaneasca, etc). Va dati seama cum ar fi fost toate manastirile din Moldova daca ar fi avut o asemenea pictura.

Este doar o parere. Nu ma judecati, ca e pacat. Sunt doar sincer. Prefer aproape orice pictura in afara de aceea, mai ales ca mi s'a randuit sa le vad pe unele dintre cele mai minunate din Biserica de Rasarit. In fata celei din Draganescu ma simt parca... neortodox, strain si rece.

Pe langa aceasta, [COLOR=darkred]Parintele Arsenie Boca[/COLOR] imi este tare drag, am invatat multe din cele cateva carti ale sfintiei sale. Multe lucruri minunate a facut parintele. Este un parinte mare, insa legat de pictura aceea, nu stiu ce sa zic. Ma abtin, in mod oficial.

Reply With Quote