Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Mai omule:
Indata te umpli de har nu pentru ca trece harul betivanului la tine ca curentul electric prin mineca de care-l ridici ci te umpli deoarece din iubire ai ajutat un om la greu si mai ales NU L-AI JUDECAT( pentru ca era Preot). Aici ai demonstrat lui Dumnezeu superioritatea ta si reala duhovnicie pentru care te-a rasplatit
...iar de preotul betiv nu-ti face tu griji ca stie Dumnezeu ce-i in inima lui!
|
Nu scrie ca trebuie sa il ajuti,nu mai rastalmaci tu dupa cum doresti. Spune ca sa te duci sa-i saruti mana,asa cum se procedeaza de regula cu preotii. Tu nu le saruti mana?
Insa ai nimerit-o la faza cu privire la judecata. Asa e,si asta e una dintre concluziile acestor vorbe ale parintelui Cleopa,ca orice ar fi sa nu-i judecam pe preoti. Dar esenta era alta,si se ascunde in acest citat:
"Ca nu se amesteca niciodata pacatele lui cu harul lui Dumnezeu, care l-a luat la hirotonie, ca atunci n-ar mai fi har." Adica acel preot indiferent cat de cazut ar fi,el tot are har! Nu stiu de ce esti asa razvratit si unde vrei sa ajungi cu replicile astea. Vrei sa-mi demonstrezi mie ceva?
Citat:
În prealabil postat de Fani71
Totusi, harul primit la preotie ramane la orice pacat. Daca pacatul este descoperit si preotul demis, el nu mai are dreptul sa savarseasca tainele si ne putem indoi si de harul lui. Dar pana atunci, daca nu se stie, nu trebuie sa ne indoim. Inchipuie-ti ce ar fi daca tu ai fi fost botezata de un preot care dupa 20 de ani s-ar fi dovedit homosexual practicant (ca sa zic asa) sau pederast, ar insemna ca nu ai fost nicoiodata botezata si te-ai impartasit ca o pagana? sau ai fost cununata de el, inseamna ca ai trait in curvie, atunci?
Dumnezeu are grija e noi... De asta a facut harul preotesc independent de pacat.
|
Foarte frumos ai spus. Mai ales la final,si anume ca harul este independent de pacat! Asa este,nu stiu insa cum pot crede unii ca pacatele si stricaciunile acestei lumi se pot amesteca cu harul lui Dumnezeu care se afla in acel preot,primit prin Sfanta Taina a hirotoniei.