Citat:
În prealabil postat de costel
Da Dorin, un medic poate face o operatie reusita. Insa, daca omul nu va respecta sfatul sau - sa nu faca efort, sa nu consume un anumit tip de alimente, nu se va vindeca. La fel si cu omul in fata duhovnicului, daca duhovnicul ii spune sa participe la Sfanta Liturghie, sa posteasca, sa paraseasca anumite patimi, iar omul va ramane pasiv, nu cred ca doar prin rugaciunea parintelui persoana respectiva se va mantui.
|
Am citit in cartile Bisericii (Paterice)
[COLOR=darkred]multi duhovnici cu ucenici neascultatori si rai[/COLOR], iar pentru bunatatea lor s'au mantuit si ucenicii, in cele din urma. Unul dintre cazuri e cam asa: ucenicul moare tot rau fiind, parintele se roaga neincetat pentru acela, iar Dumnezeu ii zice: "Ai pace X, caci prin dragostea ta te'ai asemanat Mie. Pentru tine, l'am mantuit pe acela."
[COLOR=darkred]Un om cu adevarat bun poarta cu sine puterea lui Dumnezeu[/COLOR], in fata careia poate invia si un om cu inima moarta, chiar daca nu vrea sa coopereze. Adesea mi s'a intamplat sa ajung sa iubesc oameni de care fugeam, ori oameni pe care ii judecam enorm.