Subiect: Confesionalul
View Single Post
Vechi 16.07.2009, 18:07:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu unul cred ca ne-ar fi de mare folos mai intii sa cercetam motivele catolicilor pentru care au recurs la aceasta forma de confesional. Lipsa dorintei de a pune mina pe capul penitentului, ca motiv, mi se pare o copilarie si o alta forma a noastra a ortodocsilor de a denigra alte confesiuni. Eu unul nu inteleg, dar sunt tentat sa ma informez la sursa inainte de a afirma ceva, asa mi se pare crestineste.

Pe de alta parte, penitentul crestin nu primeste nci o iertare pina cind nu duce la bun sfirsit nevointa recomandata de preot sub forma rugaciunilor, postului , milosteniei.
Nimic nu vine fara efortul sustinut de a-ti schimba fiinta in bine. Restul, ...de iertare fara efort personal sunt povesti...
Andrei, am dorit sa arat ca preotul prin aceasta practica nu face altceva decat sa-si intareasca pozitia de inlocuitor al lui Hristos. Putem sa vedem acest lucru si in formula de la botez "eu te botez" si nu cea intalnita la ortodocsi "se boteaza robul lui Dumnezeu", in modul de impartasire atat sub chipul painii, cat si al vinului, etc

Astfel, in catolicism iertarea vine de la preot si nu de la Hristos prin preot.

Iar cat priveste iertarea, ea este primita la spovedanie si nu dupa spovedanie.

Last edited by costel; 16.07.2009 at 18:10:29.
Reply With Quote