Citat:
În prealabil postat de The_Fallen
1.Ce este "duhul rau al copilariei"?
2.Si mie mi s-a parut ciudata inchinarea la sfinti, care chiar daca au fost aproape de Dumnezeu, au fost totusi oameni.Argumentul celor care ne numes pseudopoliteisti nu pare absurd, daca ne gandim ca ne inchinam unor oameni carora le cerem ajutorul.
Dar nu Dumnezeu a facut minuni prin ei, au facut ei singuri prin proprie putere?Eu cred ca pentru a respecta liberul arbitru, Dumnezeu are nevoie de oameni pentru a realiza minuni in aceasta lume, iar acestea sunt savarsite prin colaborare, intentia omului care s-a apropiat si a realizat legatura intima dintre el si divinitate, cu puterea divina.
Asa ca, inteleg sa comemoram sfintii, dar inchinarea la ei sau la cadavrele lor nu o prea inteleg.
|
Doamne-ajuta!
Draga frate, o sa incep cu sfarsitul. Noi nu comemoram sfintii in acceptiunea pacatoasa, funerara. Pentru Sfinti, ca si pentru cei vrednici, moartea este doar un prag de o clipa care il duce pe viitorul Sfant dincolo. De aceea, este mai mult decat o nastere pe pamant din parinti pacatosi, este o renastere in Cer. Acesta este motivul pentru care este mai importanta ca si sarbatoare "Adormirea Maicii Domnului" (Sfanta Marie Mare) decat Nasterea Maicii Domnului (Sfanta Marie Mica). De aceea sunt sfintii sarbatoriti in ziua in care s-au mutat la Domnul si nu ii sarbatorim conform zilei lor de nastere pe pamant. de aceea ii sarbatorim si nu ii comemoram.
Nu mai revin cu comentarii referitoare la diferenta intre moaste si cadavre. Este scris inclusiv pe acest topic destul.
De asemenea s-a scris anterior postarii mele destul de clar de ce ne inchinam la moaste.
Sfintii sunt aproape de Dumnezeu si fac parte din ierarhia din Cer. Ei, si mai ales Maica Domnului mijlocesc rugaciunile noastre catre Dumnezeu. Deci, cei care spun ca suntem politeisti nu realizeaza Sfanta Treime in fiinta si o vad numai ca Trinitate de persoane. Nu inteleg ca ne rugam la Dumnezeu prin Sfinti in sensul ca ne rugam Sfantului dar acesta este in ascultare si in comuniune deplina cu Dumnezeu conform ierarhiei.
In ceea ce priveste "Duhul rau al copilariei", asa i-a spus acel copil acelui diavol pentru ca asa scrisese langa pictura Parintele Arsenie Boca. Cu ce se ocupa este clar din denumire.
Doamne-ajuta!