Citat:
În prealabil postat de Annamarria
Nu Iosif, atata vreme cat nu agresezi oamenii cu ele. Ma refer la cei care stau pe strada si impart brosuri la oameni. In loc de asta mai bine iti pui o masuta cu brosuri si pe cine intereseaza se uita, cine nu, nu. Dar nici nu cred ca e cazul oricum.
Parerea mea ( si sunt tanara) e ca ar fi bine sa se ocupe preotul de tineri. Sa se faca activitati special cu tinerii. Mie personal imi place foarte mult cum se ocupa catolicii de tineri, am mai spus. Si am mai spus ca in privinta asta am putea invata de la ei. La noi exista numai ASCOR, dar cred ca nu e suficient.
|
Annamarria, nu critic, vreau doar sa adaug ce am observat eu la catolicii carora le tii partea in privinta activitatilor cu tinerii si tind sa cred ca ai dreptate intr-un fel, din perspectiva Occidentala deoarece ei ALTCEVA nu stiu, iar de Ortodoxism au auzit doar asa tangential poate prin intermediul artei Bizantine:
1. Bisericile lor de regula au mult spatiu auxiliar in jurul bisericii propriu-zise. Am vazut cu ochii mei sali pline de jocuri video si mecanice
2. Sali de muzica usoara, formatii, ping-pong, atit(asta este ce am vazut eu).
...care in aparenta nu fac nimic rau iar preotii cu care am discutat sustin ca asa ii distrag pe tineri de la pacate majore cum ar fi: drogurile , prostitutia, alcolismul, patimi fara sfirsit si CARE SUNT REALE,nu este gluma, il cred pentru ca sunt vizibile pretutindeni cind circuli prin Italia, iar ei nu mai stiu ce sa faca ca sa-i tina pe linga "casa". Chiar daca preotii catolici nu reusesc sa-i faca sa vina la slujbe eu consider cu mina pe inima ca daca reusesc sa-i tina departe de STRADA este un MARE PAS care-mi da o bucurie nespus de mare, desi sunt straini, nu-s Ortodocsi cum ar spune unii,... lasa-i sa putrezeasca in Ocidentul lor decadent.
Daca-i bine sau rau sa-i aduni pe tineri pe linga Biserica Ortodoxa cu nu stiu ce ademeniri ca sa nu mai stea prin canale, de exemplu(in cele mai rele cazuri)desi nu sunt interesati in vindecare prin Iisus Hristos, Dumnezeu stie
In schimb de sectari, nici nu merita sa vorbim