Citat:
În prealabil postat de mirelat
bine zici tu, Anita. nu trebuie sa-ti deschizi sufletul oricui, fie el cat de roman. unii incearca chipurile sa incropeasca o discutie doar asa de amorul artei sau ca sa aiba ce barfi cu altii. m-a mahnit mult in ultima vreme faptul ca oamenii, chiar cei care zic ca sunt credinciosi, sunt lipsiti de scrupule. foarte trist ca se intampla asta, eu am intalnit fenomenul chiar la crestini practicanti, sa le zicem asa, adica cei care veneau la biserica de aici. si mai grav este ca daca le spui ca incalca niste legi (scrise sau nescrise, mai mult sau mai putin administrative) ale bisericii, iti sar in cap si iti tin predici una-doua, in frunte cu preotii. 
|
Mirela ,nu ii indreptam noi pe oameni ,mai ales daca au atins o anumita varsta.
Eu am observat la parintii nostri de la manastiri ,nu vorbesc mult ,dar faptele lor spun totul ,felul lor modest de a se purta ,cuvintele masurate.
Si mi-am dat seama ca ei se poarta cum spune Hristos in SF.Evanghelie ,la Matei ,cap.5
"Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri. "
Prin exemplul nostru ,tolerant si iubitor ii putem schimba si pe cei din jurul nostru ,daca ne vad pe noi poate se schimba si ei
Daca nu ,Dumnezeu cu mila ,sa nu ii judecam si sa ne vedem de mantuirea noastra ,ca mai mult ne pierdem cu astfel de oameni.
Si credinta ,nu e suficient sa mergi la biserica ,cere un efort de schimbare launtrica ,sa ne uram sufletul ,cum spune Hristos.
Daca noi suntem mandri si multumiti de noi ,normal ca facem tot felul de pacate si ii smintim pe cei din jur ,cum pomenesti tu de acei credinciosi.