Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 17.07.2009, 11:29:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Nu credeam ca sustii celibatul universal, pentru ca nu ai scris asa ceva. Am obiceiul sa citesc cu atentie mesajele la care raspund.

Actele sexuale presupun trairi. Daca unii nu au decat trairi rusinoase, murdare, pervertite e o neputinta a lor, probabil consecinta a unor greseli de tinerete. A reduce iubirea trupeasca la impreunare cu scopul strict al reproducerii e la fel de degradant cu a o murdari cu perversiuni sau consum de pronografie. Dorinta dupa cel iubit (iubire ce e binecuvantata in biserica), ca si bucuria intalnirii trupesti trebuie traite si transfigurate. A anula aceste trairi, ca si a le murdari nu este de folos.
Da, Cristina, asa vad si eu lucrurile. Si mai sus, da, cred ca asa este, nu placerea in sine este esentialul ci apropierea, unirea. Si de fapt, mai ales de asta as zice eu ca ea este o gustare a raiului, din cauza faptului ca e vorba de unire in dragoste.

Traditie: sigur ca mantuirea este intotdeauna esentialul, adica apropierea de Dumnezeu. Dar eu am impresia ca tu mereu o pui in opozitie cu alte trairi, in special cu cea a oamenilor casatoriti. Zici mereu de renuntare, de rastignire.. Sigur, sunt si astea aspecte ale vietii de cuplu, dar exista si aspectul de unire si de unire trupeasca, de care vorbim noi, si este esential pentru casatorie.