Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Faptul ca spui ca e vorba de doi lei, nu schimba cu nimic ceea ce stim, caci pentru noi esti sursa neautorizata. Noi ne luam dupa ce scrie la noi in biblie; in VT si in NT. Pentru noi sunt carti sfinte si nu suporta comentarii.
Doar am auzit de codul biblic, dar e greu de citit fara a sti evreieste, caci se foloseste mult scrierea ebraica.
Totusi nu inteleg cum se impaca interesul tau pentru VT cu afirmatia ca nu esti religios? Eu credeam ca toti, care apartin poporului ales cred in Dumnezeu. Are o logica ce spun aici? De fapt in cine cred evreii?
|
Daca nu te-ai catara tot timpul pe baricade si in loc de asta ai intreba si invata, nu ai ajunge sa scri cum scri,ca mie,noul venit aci imi faci impresie de cineva care nu este prea informata despre religia sa si religia Mantuitorului tau.
In primul rand,hai sa facem un pact:Sa scrim ce stim si ce credem fara sa jignim religia altuia. Daca eu am scris ca eu,evreul nu cred in Iisus,in Sfantul Duh si in sfinti,nu am jignit religia ta si nu am cerut sa crezi ca mine.Poti sa te straduiesti sa ma convingi ca nu am dreptate dar la fel si eu ca la un forum este libera exprimare.
Scri: "Doar am auzit de codul biblic, dar e greu de citit fara a sti evreieste, caci se foloseste mult scrierea ebraica". Nu exista o limba care se numeste "evreieste" ci numai Ebraica (Ivrit).
Afara de asta nu exista asa ceva "de citit codul biblic" ca ista ar fi "ca si cum" o teorie ca cica in VT,editia ebraica sunt ascunse tot felul de taine si ghicitul vitorului...Asculta Anca Miha,VT este o carte care a fost scrisa de poporul evreu pentru poporul evreu inclusiv Mantuitorul tau. Nu este logic ca sa se ascunda texte dintro carte destinata sa fie lumina unui popor. Te asigur ca toata teoria asta are aceias valoare ca si teoria ca FBI a omorat pe presedintele John Kenedi. Ai tu ideie cati jurnalisti si publicisti castiga o avere din inventia aiurelilor astea? Eu le cunosc de la un kilometru dupa descrierea meticuloasa de date,nume care "invelesc" teoria intr`o atmosfera de "adevar".