View Single Post
Vechi 18.07.2009, 13:48:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Trebuie sa aduc niste corectii la cele scrise de unii aici, din experienta mea si a altora.
Exista femei care sufera de anumite dereglari hormonale, inclusiv chisturi.
Ele nu pot avea ciclu in mod normal.
Anticonceptionalele nu suprima ciclul, ci doar ovulatia. Femeia are sangerarile lunare, fara insa a avea ovulatie. Ne producand ovule, nu poate face copii. De aceea se cheama anticonceptionale.
A nu se confunda: exista unele anticonceptionale care suprima si sangerarea lunara (de ex. la sportive).
Aceste medicamente sunt de fapt un amestec mai tare sau mai puternic de hormoni feminini.
In cazul PCO (ovare polichistice) tendinta este sa se produca prea multe chisturi care impiedica functionarea ovarelor si ciclul (care este condus de la ovare) este dat peste cap.
Fara acei hormoni din anticonceptionale, femeile cu PCO nu pot avea sangerarea lunara. Acei hormoni impiedica formarea chisturilor si ajuta la functionarea normala a ovarelor.
Femeile stiu ce inseamna ciclu dat peste cap: ti-este f.rau si ai probleme cu toate, cu pielea (acnee, pilozitate), depresii, etc. (vezi pe google sindromul pre-menstrual), te ingrasi mult.
Ei imaginati-va sa ai acel sindrom intr-una.
Ciclul lunar a fost dat femeilor nu numai pentru a avea copii, ci si pentru o echilibrare a hormonilor si starii organismului.
Femeile aflate la menopauza au multe tulburari din lipsa ciclului, a functionarii normale a unor glande. Copii oricum nu mai pot face (pe cale naturala), dar se si simt rau.
De aceea trebuie si atunci sa ia hormoni.
Sunt femei care pot avea ciclul lunar (mai precis sangerarea) numai cu ajutorul pastilelor anticonceptionale si asta toata viata. Paradoxul este ca ele chiar daca ar vrea sa aibe copii, trebuie sa ia mai inati aceste pastile sa aibe ciclu, pentru ca apoi pe acesta sa poata sa ramana gravide. Fara ciclu nu poti ramane insarcinata, dupa cum bine stiti.
Da, exista si alte tratamente pentru PCO, naturiste si alopate.
Sarcina nu poate fi un tratament, fiindca femeile cu PCO, fara un tratament sever nu pot ramane insarcinate.

In rest este f.adevarat, pilula poate avea si efecte negative de scurta si mai lunga durata.

Si la barbati sunt importanti hormonii, nu numai pentru fertilitate. Acum nu ma pricep bine la acest capitol, dar stiu ca modul lor de a-si echilibra organismul si hormonii, ei neavand ciclu, este altul, stiti voi care, si de aceea nevoia si ispita cauzata de femeie, macar ca imaginatie.
Un barbat zic eu ca are probleme mari cu abstinenta (mai mari decat femeia), in functie de nivelul lui hormonal.

Nu este pacat sa faci tratament hormonal.
Daca anticonceptia este un pacat, se poate discuta mult.
Cea mai buna metoda este abstinenta pana la casatorie. Dupa aceea incep problemele: cati copii si mai ales daca, putem avea. Cum se rezolva...stie numai Dumnezeu, medicul si cuplul in cauza.
Reply With Quote