View Single Post
Vechi 18.07.2009, 13:03:08
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ca un om sa traiasca vesnic fericit trebuie sa aiba o anumita structura sufleteasca. Patimile (înclinatia spre placeri), credintele false fac ca sufletul sa nu poata dobândi o astfel de viata fericita vesnica. De aceea nu ne putem mantui traind oricum ci numai daca lasam toate pentru Hristos.

Numai credinta in Dumnezeul-Persoane ne poate face sa devenim si noi persoane si aceasta credinta se afla numai in Biserica Ortodoxa (teoretic si la catolici, dar ei au greseli dogmatice, purcederea Duhului de la Fiul, harul creat care face o confuzie in sufletul credinciosilor care ajung sa nu mai inteleaga cum e Dumnezeu). Si aceasta credinta nu trebuie sa fie doar la nivel teoretic ci sa constituie o caracteristica profunda, ontologica a fiintei noastre.

La asta se mai adauga necesitatea smereniei, iubirii, ascultarii de Dumnezeu care numai in mediul spiritual al BO se pot invata.

Credintele false, lipsa cunostintelor necesare fac ca un pagan sa poata dobandi doar o vesnicie chinuita, asa cum un nebun sau un om fara cunostinte nu poate avea decat o existenta chinuita.

Sansa de mantuire a paganilor este sa devina asemeni sfintilor ortodocsi in traire si cuget.

Aveti dreptate aproape in totalitate, dar gresiti in cateva puncte (parerea mea).

Nu cred ca pentru a se mantui omul are nevoie de o anumita structura sufleteasca, cred ca pe orice structura sufleteasca suprapunerea credintei nestramutate in Dumnezeu in contextul unei vieti crestine, duce la mantuire.

Iar un pagan nu poate avea o vesnicie chinuita, nu poate avea decat vesnicia sau nimic (in cazul paganului nu va avea nimic). Nu cred ca poate exista compromis in ajungerea la Dumnezeu, la mantuire, la vesnicie - ajungi prin crestinismul ortodox sau nu ajungi deloc.

Am zis mai multe pe topicul Cristale care ies din ochiul libanezei ...