View Single Post
Vechi 18.07.2009, 15:41:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

[QUOTECe parere aveti, ce e de facut? Bine, nu am trecut toate detaliile vietii noastre aici poate unele isi au importanta lor, dar cred ca lungesc povestea prea mult. Daca ma intrebati : "ce a zis duhovnicul?" va raspund ca nu a zis nimic, sa asteptam,sa vedem, depinde de noi, sa ne rugam.... Dar eu deja imi pierd respectul pentru el , ne certam din ce in ce mai des, pentru faptul ca nu intreprinde nimic, sau daca ii gasesc eu un loc de munca ma face de ras acolo prin neseriozitate, neimplicare. Of ! Cateodata mi-e rusine de mine ca simt rusine fata de el si ma doare pentru ca e sotul meu si il iubesc ! Ce e de facut?[/quote]

Daca te intereseaza un raspuns crestinesc si presupun ca asta si vrei altfel nu existai aici pe topic,este urmatorul:
desfacerea unei casatorii se face doar in 3 situatii:
- decesul unuia dintre soti,
- caderea unuia de la credinta ortodoxa,
- atunci cind unul dintre soti este vadit de adulter, clar,prins in fapt.
Pt. orice alt motiv nu se desface o casatorie si atunci se incearca orice metoda crestina pt.pace si intelegere si deasemenea se suporta pina la capat mariajul.Nimeni nu te-a obligat sa vi cu el in fata lui Hristos si sa il rogi sa va faca un singur trup pina la capatul vietii. Daca ai depus juramintul casatoriei,in taina casatoriei,atunci(ca si un calugar la alegerea lui)esti obligata sa-ti tii juruinta.Baza dogmatica se gaseste in Evanghelia luiHtistos(Matei.capV.)epistolele pauline ,invataturile sfintilor capadocieni, canoanele BOR dar si altele.
Modul practic si durata de recuperare depinde de cit de mult il iubesti pe Hristos pt. ca din aceasta uibire decurge totul.Acest ,,totul"este mult de scris,! ca sa-l redam aici

Last edited by zaharia_2009; 18.07.2009 at 15:52:41.
Reply With Quote